Nici Tribunalul Olt nu a transmis mass-media rechizitoriul din dosarul „Caracal”. A dat însă o copie avocaţilor familiei Luizei Melencu. De aici, se pare şi scurgerile de informaţii din dosar.
“La data de 03.02.2020, președintele Tribunalului Olt a transmis procurorului șef adjunct DIICOT o adresă cu privire la verificările efectuate în legătură cu modalitatea în care rechizitoriul în dosarul Caracal a fost transmis reprezentanților mass media.
În respectiva adresă, conducerea Tribunalului a precizat că, în conformitate cu dispozițiile art.10 C.P.P., art.93 C.P.P., art. 94 C.C.P. precum și cu dispozițiile art.161 și art.93 din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 1375/2015, copia rechizitoriului a fost transmisă în format electronic, de grefierul șef al secției penale, la cerere, apărătorilor aleși ai părții civile M.M.G. și că personalul instanței nu a transmis reprezentanților mass media o copie a actului de sesizare a instanței”, a arătat, marţi, DIICOT.
Procurorii ceruseră Tribunalului Olt să facă verificări pentru a vedea cum a ajuns rechizitoriul din dosarul „Caracal” în presă. Aceasta, după ce DIICOT a făcut verificări în ograda proprie şi a constatat că nu de aici s-a aflat.
Dosarul „Caracal” a fost înregistrat la Tribunalul Olt pe 15 ianuarie.
Caracaleanul
Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru uciderea Alexandrei
Măceşanu şi a Luizei Melencu. Acesta este acuzat de 8 infracţiuni:
trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor
calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte –
două infracțiuni. În judecată este trimis şi vecinul lui Dincă, Ştefan
Risipiţeanu, cel care a violat-o pe Luiza.
Între timp, avocatul familiei Alexandrei Măceşanu a depus, la Tribunalul Olt, o cerere de strămutare a dosarului. Cererea se va judeca pe 18 februarie la Curtea de Apel Craiova.