Valul de frig care a intrat în ţară a fost însoţit şi de ninsori pe crestele montane astfel că, joi, 31 octombrie, a fost cea mai rece din acest sezon, cu temperaturi negative înregistrate în mai multe zone din ţară.
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, cele mai scăzute temperaturi s-au înregistrat pe crestele montane, polul frigului fiind în zona superioară a masivului Ceahlău.
Astfel, la staţia meteorologică de pe vârful Toaca (1904 metri), temperatura înregistrată la ora 6.00 a fost de -8,3 grade Celsius, însă temperatura resimţită de corpul uman a fost de -10 grade. La ora 8.00, stratul de zăpadă depus peste noapte măsura 10 centimetri, cel mai gros strat de zăpadă (11 centimetri) fiind pe vârful Vlădeasa (1836 metri), din Munţii Apuseni.
Joi dimineaţă, la aceeaşi oră (6.00), la staţia meteorologică din munţii Călimani se înregistrau -7,5 grade Celsius, iar în Munţii Rodnei erau -6,4 grade.
Şeful Secţiei de Drumuri Naționale Bistrița, Alexandru Slavița, spune că pe DN 17, în Tihuța, s-a intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, cu cinci utilaje de deszăpezire şi 36 de tone de material antiderapant.
Temperaturile au coborât, în această zonă, până la minus 3 grade Celsius.
Traseele montane din Munții Bucegi se închid de la 1 noiembrie. În ultimele ore a nins, iar zăpada s-a depus într-un strat de câțiva centimetri în partea superioară a traseelor, făcând periculoasă orice ascensiune.
Acum pe munte este frig și ceață. Turiștii care vor să ajungă pe platoul Bucegilor trebuie să aibă echipament de iarnă.
Săptămâna viitoare, vremea se va încălzi atât ziua cât și noapte