marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Rapoartele de sustenabilitate ale Grupului CEZ în România au obținut certificarea internațională GRI, opțiunea Core, pentru rezultatele non-financiare din perioada 2017-2018

Aflat la al doilea ciclu de raportare a indicatorilor de sustenabilitate, Grupul CEZ în România a finalizat și certificat două noi rapoarte de sustenabilitate dedicate activității Distribuție Oltenia și a celorlalte companii din cadrul Grupului.

Certificarea GRI reprezintă o confirmare în plus a faptului că dezvoltarea sustenabilă rămâne o trăsătură definitorie a business-ului nostru. În România, de 14 ani, ne continuăm misiunea de a acționa responsabil. Căutăm, în mod constant, noi modalități de dezvoltare a dialogului cu partenerii și clienții noștri, cu care păstrăm o comunicare transparentă. Totodată, rămânem preocupați de îmbunătățirea modului în care asigurăm producția, furnizarea și distribuția energiei electrice, activitate strâns legată de impactul nostru social, economic și de mediu, a declarat Ondrej Șafar – CEO CEZ România.

Raportarea non-financiară a Grupului CEZ în România, aferentă perioadei 2017 – 2018, a fost efectuată după o consultare a stakeholderilor interni și externi asupra temelor care au avut impact în activitatea lor, precum și după un amplu proces intern de colectare și analiză a datelor. Aceasta a fost declarată în conformitate cu așteptările grupurilor interesate, prin respectarea principiilor de analiză a materialității aspectelor raportate (GRI Materiality Disclosure).

Policlinica Buna Vestire Craiova

În perioada 2017 – 2018, Grupul CEZ în România a asigurat energie electrică pentru mai mult de 3,5 milioane de consumatori din șapte județe din sudul României. De asemenea, furnizorul de energie electrică și gaze naturale din cadrul Grupului și-a dezvoltat portofoliul de produse și oferte, acordându-le clienților săi acces la peste 10 canale de comunicare. În 2018, energia produsă de parcul eolian CEZ a fost de 1124 GWh, iar producția totală de energie hidro a fost de 69 GWh. Totodată, Grupul a alocat peste 4506 mii LEI pentru susținerea proiectelor de responsabilitate socială din domeniul educației, sănătății, dezvoltării locale și mediului.

Rezultatele celor două rapoarte de sustenabilitate pot fi urmărite pe site-urile companiilor (www.cez.ro/ www.distributieoltenia.ro), secțiunea Rapoarte non-financiare/ Raportul de sustenabilitate 2017-2018).

Direcția Comunicare și Marketing

CEZ România

Despre Grupul CEZ în România

Grupul CEZ în România este reprezentat prin 10 companii – Distribuție Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power, CEZ ESCO România și High Tech Climă.

Grupul CEZ este prezent pe piață românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuție a energiei electrice Electrică Oltenia SĂ.

După procesul de separare a activităților (unbundling) încheiat cu succes în anul 2017, Distribuție Energie Oltenia (fosta CEZ Distribuție) asigura alimentarea cu energie electrică a șapte județe: Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea.

CEZ Vânzare este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar și furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienți casnici și industriali care depășește 1,3 milioane de clienți.

Grupul CEZ deține în România și cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, în zona Dobrogea, la Fântânele, Cogealac și Grădina. Parcul Eolian a însemnat o investiție de 1,1 miliarde euro și conține 240 de turbine eoliene cu o putere totală instalată de 600 MW. Întreagă capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusă în funcțiune la sfârșitul anului 2012.

Totodată, începând cu 2011, Grupul CEZ în România deține în portofoliul sau sistemul hidroenergetic de lângă Reșița, județul Caraș-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Greblă, Crainicel 1, Crainicel 2 și Breazova) și amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Văliug și Secu. Grupul CEZ a investit în reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Reșița în scopul creșterii eficienței, capacitatea de producție ridicându-se de la 18MW la circa 22 MW după finalizarea procesului de modernizare.

Începând cu 2018, CEZ ESCO România oferă soluții de eficientă energetică în sectorul privat. Compania oferă servicii complete, de la consultanță la proiectare, de la management de proiect, la implementare proiectelor energetice complexe (soluții de încălzire, de răcire și/ sau alimentare cu energie).

Politica