Legiştii nu au putut identifica cui aparţin fragmentele osoase găsite în pădurea de la marginea Caracalului. Procurorii DIICOT au cerut efectuarea expertizei genetice inclusiv asupra dinţilor găsiţi.
Reprezentanţii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au anunţat că, în această dimineaţă, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a trimis constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare.
“Au fost expertizate de către Institutul Național de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de lizieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană. Având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico – chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN”, arată DIICOT
Tot astăzi, anchetatorii „au reiterat Institutului Național de Medicină Legală ”Mina Minovici”, dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului”.
În urmă cu patru zile anchetatorii arătau că rămăşiţele umane găsite în liziera de pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal aparţin unei fete cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19, spun procurorii DIICOT, fără a preciza însă dacă sunt ale Luizei Mihaela Melencu, tânara de 18 ani din Dioşti, dispărută din aprilie şi care a fost luată la ocazie de Gheorghe Dincă. Anchetatorii au afirmat însă că nu sunt ale Alexandrei.
„Prin adresa din data de 13.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism raportul de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la data de 05.08.2019 în zona de lizieră de pădure, amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal, indicate de către inculpat ca aparținând victimei majore.
Din analiza raportului preliminar de expertiză medico-legală antropologică rezultă că fragmentele osoase examinate provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani și că sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziției domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuința inculpatului Dincă Gheorghe”, conform DIICOT.
sursa foto: Bogdan Dănescu