vineri, noiembrie 22, 2024

Ultima ora

Sport

Tot mai mulţi tineri cad pradă drogurilor

Tot mai mulţi tineri devin consumatori de droguri. O arată datele medicilor.

„În România, consumul oricărui drog ilicit prezintă prevalențe de două ori mai mari în rândul adulților tineri (grupa de vârstă 15-34 ani), față de cele înregistrate în populația generală (15-64 ani), dar ratele sunt similare celor identificate în populația școlară (16 ani)”, spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi.
Miercuri a fost marcată Ziua Internaţională de Luptă împotriva Consumului şi Traficului de Droguri, iar Direcţia de Sănătate Publică Mehedinți, în parteneriat cu CEPCA, organizează, până pe 19 iulie 2019,

Campania IEC cu sloganul „În primul rând, ASCULTĂ!” şi mesajul-cheie „Să îi asculţi pe copii şi tineri este primul pas pentru a-i ajuta să crească sănătoşi şi în siguranţă”.
„Campania „În primul rând, ASCULTĂ!” este o iniţiativă de creştere, pe baze ştiinţifice, a sprijinului pentru prevenirea consumului de droguri, fiind astfel o investiţie efectivă în bunăstarea copiilor şi tinerilor, a familiilor şi a comunităţilor din care fac parte aceştia.
Drogurile ilegale ameninţă sănătatea şi bunăstarea oamenilor.
La nivel global, există un minim estimat de 190.000 de decese premature (în cele mai multe cazuri evitabile) din cauza consumului de droguri, majoritatea atribuite utilizării opioidelor”, arată DSP Mehedinţii.
Drogurile nu afectează doar consumatorii, reamintesc specialiştii în sănătate publică. „Acestea provoacă familiilor şi celor dragi, dificultăţi enorme şi suferinţă. (…) Tulburările cauzate de consumul de droguri subminează relaţiile cu persoanele apropiate, deteriorează viaţa familială şi pot ruina oportunităţile copiilor și tinerilor de educaţie şi angajare. Impactul acestora se resimte în comunităţi, sistemele de justiţie penală şi în întreaga societate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Consumului şi Traficului de Droguri, este important să ne amintim că, tulburările cauzate de consumul de droguri pot fi prevenite și tratate. Acţiunile de Informare-Educare-Comunicare ce se vor derula, vor sublinia importanţa unei atitudini vigilente şi responsabile din partea adulţilor: părinţi, profesori, personal din serviciile preventive, decidenţi, şi vor încuraja copiii şi tinerii din comunităţile noastre să stea departe de droguri. PĂRINȚII au cea mai mare influență în a-și ajuta copiii să crească fericiți și să învețe să se descurce bine în situații dificile de viață. PROFESORII pot avea o influență pozitivă asupra copiilor și tinerilor pentru a-i ajuta să crească fericiți și optimiști. (…) Pentru succesul acestei campanii, contăm pe sprijinul dumneavoastră!”, transmit reprezentanţii DSP Mehedinţi.

 

Politica