duminică, decembrie 22, 2024

Ultima ora

Sport

CEZ Vânzare deCODEază viitorul copiilor din medii dezavantajate, sprijinind programul CODE Kids

În sprijinul strategiei de digitalizare și adaptare la noile tehnologii, CEZ Vânzare va colabora cu Fundația Progress pentru proiectul CODE Kids, susținând dezvoltarea a 22 de cluburi de codare din Oltenia.

Viitorul digital în comunitățile rurale și urbane din județele Argeș, Gorj și Vâlcea devine mai ușor realizabil datorită parteneriatului CEZ Vânzare – CODE Kids. Este vorba despre un program în care copiii, tinerii și bibliotecarii învață să scrie coduri pentru următoarele descoperiri în știință și tehnică. Obiectivul principal este crearea unei mișcări de coding și STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Primii pași ai programului

Policlinica Buna Vestire Craiova

La finalul anului 2018, programul CODE Kids a ajuns la 445 de copii care au dobândit abilități de baza în codarea vizuală, a dezvoltat 61 de cluburi de codare în 8 județe și 12 festivaluri științifice în cadrul cărora copiii și-au expus proiectele IT și STEM.

Ce urmează?

Pe lângă sprijinul oferit pentru extinderea ariei de activitate a proiectului, deschiderea de noi cluburi și susținerea celor existente, implicarea CEZ Vânzare va include și lucrul direct cu elevii, prin implicarea a 9 mentori din partea companiei pentru copiii din cele 22 de cluburi din județele Argeș, Gorj și Vâlcea.

Susținerea workshop-urilor de competențe non-tehnice (spirit de echipa, public speaking, leadership), spijinul oferit în învățarea limbii engleze sau pentru realizarea proiectelor științifice, dar și împărtășirea experiențelor personale sunt doar câteva metode prin care mentorii CEZ Vânzare își propun să schimbe perspectiva copiilor asupra activitățilorextracurriculare și să încurajeze inovarea în domeniul științei.

„Prin intermediul acestui program, ne propunem să aducem lumea digitală și oportunitățile sale mai aproape de comunitățile din Oltenia. Ne dorim să le oferim tuturor participanților șansă de a face un pas înainte. Astfel, împreună cu partenerii noștri de la Fundația Progress, susținem educația digitală și parcursul unei generații care va decoda energia viitorului.” , a declarat Cornelia Szabo – CEO CEZ Vânzare.

Cum începem?

Mentorii CEZ Vânzare se vor familiariza cu metodele și tehnicile de formare cu sprijinul reprezentanților Fundației Progres pentru a demara planificarea etapelor următoare. Ulterior, aceștia vor susține ateliere cu participanții care vor fi programate începând cu luna aprilie, în bibliotecile publice.

Grupul CEZ în România continuă să se implice în educația celor mai tineri reprezentanți ai comunității locale din aria să operațională, printr-un program de formare a competențelor digitale pe termen lung.

 

 

Despre Grupul CEZ în România

 

Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuție Electrică Oltenia SĂ care, după procesul de transformare, asigură alimentarea cu energie electrică a șapte județe: Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea și Teleorman. Afacerile Grupului CEZ în România sunt reprezentate de cele 8 companii – Distribuție Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development și TMK Hydroenergy Power.

 

Direcția Comunicare și Marketing

CEZ România

Politica