Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) lansează a doua ediţie a programului „Bursele ANIS”, destinat stimulării abilităţilor de predare ale cadrelor didactice tinere, dar şi încurajării studierii tehnologiilor emergente şi recunoaşterii metodelor inovative de predare, informează Agerpres.
Potrivit ANIS, programul se va derula la nivel naţional, iar câştigătorii beneficiază de câte o bursă în valoare de 5.000 euro.
În comunicatul trimis se arată că, pentru a fi eligibili, candidaţii trebuie să deţină titlul de doctor şi gradul didactic de lector universitar (cel puţin), iar vârsta nu trebuie să depăşească 40 de ani. Cursurile propuse de aceştia trebuie să se încadreze în domeniile: Big Data, Cybersecurity, Inteligenţă Artificială (AI), Machine Learning (ML), Fintech, Health Tech şi, ca elemente de noutate pentru ediţia de anul acesta, au fost adăugate tehnologiile Internet of Things (IoT), respectiv Tech for All (încurajarea domeniului STEM şi în facultăţile non-IT în vederea construirii de produse software).
Proiectele depuse de cadrele didactice vor fi evaluate de un comitet format din 12 reprezentanţi ai industriei şi profesori din universităţile de profil din ţară.
Candidaţii vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicaţiei şi a unui clip video în care vor prezenta succint elementele inovatoare. Ulterior, finaliştii vor susţine un interviu cu membrii comitetului de evaluare.
Potrivit aceleiași surse, data limită de înscriere în acest program este 15 septembrie.
Programul Burse ANIS a fost lansat în anul 2018 la iniţiativa Asociaţiei şi a reprezentanţilor celor mai puternice centre universitare pentru a stimula eforturile cadrelor didactice şi a tehnicilor de predare inovative, precum şi introducerea în curricula universitară a celor mai noi evoluţii din industrie.
Câştigătorii primei ediţii a programului Bursele ANIS sunt conferenţiari, şefi de lucrări şi lectori în cadrul unora dintre cele mai mari centre universitare din România: universităţile Politehnica din Bucureşti şi Timişoara, ASE, Universitatea de Vest din Timişoara, universităţile ‘Al. I. Cuza’ şi ‘Gheorghe Asachi’ din Iaşi, ‘Transilvania’ din Braşov, Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea din Bucureşti.
Programul ‘Bursele ANIS’ se va derula anual, având ca obiective pe termen lung stimularea cadrelor didactice şi aducerea celor mai noi competenţe şi abilităţi în sfera educaţională, precum şi a dialogului dintre industrie şi mediul academic.
Înfiinţată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT româneşti şi sprijină dezvoltarea industriei locale de software şi servicii. ANIS are peste 130 de membri, companii cu capital românesc sau străin, mici sau multinaţionale, iar cifra de afaceri a acestora cumulează peste 2,5 miliarde de euro. Numărul angajaţilor din companiile membre ANIS depăşeşte 38.000.