luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Ferme de subzistenţă şi prime pentru tinerii fermieri, în atenţia DNA

Procurorii DNA Craiova anunţă că au trimis în judecată, în stare de libertate, un bărbat care a cerut spijin pe Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, şi a altor trei persoane care au accesat fonduri pentru înfiinţarea unei ferme de semi-subzistenţă, pentru care ar fi prezentat documente false.

Astfel, potrivit DNA, Stan Petre Alin este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, incorecte ori incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
„În cursul anului 2012, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, inculpatul Stan Petre Alin a folosit, în relaţia cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (A.P.D.R.P.), mai multe documente false, în care a atestat mai multe aspecte nereale, printre care şi îndeplinirea condiţiilor minime de eligibilitate (să fi lucrat mai mult de 50% din timpul său de lucru în cadrul unei ferme cu cel puţin 12 luni înaintea instalării pe cont propriu la conducerea unei exploataţii agricole), arată procurorii care susţin că bărbatul „a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 177.780 lei, sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (fosta A.P.D.R.P.) s-a constituit parte civilă în cauză”.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpatului Stan Petre Alin, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.
Alte trei persoane sunt acuzate că au obţinut, pe nedrept, 39.089 lei.
Este vorba despre Surdilă Alina-Maria şi Surdilă Claudia-Elena, acuzate de săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, incorecte ori incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, şi Bivolaru Doru Gheorghe, în calitate de conducător al unei asociaţii agricole, acuzat de: fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi complicitate la folosirea sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, incorecte ori incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
„În perioada 2010-2013, în contextul derulării a două proiecte finanţate din fonduri nerambursabile – „Fermă de semi-subzistenţă …”, inculpaţii Surdilă Alina-Maria şi Surdilă Claudia-Elena au folosit în relaţia cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (A.P.D.R.P) mai multe documente false din care rezulta că îndeplinesc condiţiile minime de acordare a sprijinului prevăzute în fişa măsurii din Ghidul Solicitantului şi că toate informaţiile din cererile de finanţare şi din documentele anexate sunt corecte.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În demersurile lor, inculpatele au beneficiat şi de sprijinul inculpatului Bivolaru Gheorghe Doru care, în calitatea menţionată mai sus, le-a pus la dispoziţie o parte dintre documentele false din care reieşea apartenenţa celor două la o fermă asociativă şi numărul de familii de albine deţinute de acestea”, arată DNA.
AFIR s-a constituit parte civilă în proces, cu suma de 39.089 lei. Procurorii au pus sechestru pe un teren al lui Bivolaru.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mehedinţi cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză, mai arată DNA.

Politica