joi, noiembrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Mehedinți: Viceprimarul Severinului vrea să verifice apa la sânge

Viceprimarul din Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan, a anunțat că pentru siguranța cetățenilor a inițiat un proiect de hotărâre prin care ar urma ca apa din fântânile publice să fie supusă mai des unor teste de calitate.

„Alături de consilierii locali liberali, am inițiat un proiect de hotărâre privind efectuarea la interval de 3 luni de analize a calității apei din fântânile publice aflate pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. Pentru punerea în aplicare a acestei hotărâri, Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin va face demersuri pentru încheierea unui protocol de colaborare cu S.C. Secom S.A., operatorul de apă-canal care are un laborator de ultimă generație dotat pe fonduri europene”, a declarat viceprimarul Cîrjan.

Liberalii au decis să depună acest proiect după ce au constatat că tot mai mulți severineni consumă apă din cele peste 20 de fântâni publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În ultimii ani, severinenii în număr foarte mare consumă apă de la cele peste 20 de fântâni publice de pe raza municipiului nostru, ceea ce presupune o responsabilitate aparte pentru autoritățile administrației publice locale. Dacă, în urma analizării apei se constată că aceasta nu este bună pentru consum, după primirea rezultatelor analizei probelor de apă, primăria trebuie să ia toate măsurile necesare pentru refacerea calităţii apei. Aceste măsuri se impun în situaţia în care valorile parametrilor analizaţi nu se încadrează în valorile maxime admise de lege. De asemenea, în funcţie de rezultate, primăriile trebuie să afişeze, în apropierea fântânilor, mesaje precum „Apa este bună de băut”, „Apa nu este bună de băut” sau „Apa nu este bună de folosit pentru sugari şi copii mici”. Conform legislaţiei în vigoare, direcţiile de sănătate publică verifică cel puţin o dată pe an calitatea apei de folosinţă publică, fântâni şi izvoare, pentru analizarea conformării la parametri: bacterii coliforme, număr de colonii la 22 de grade Celsius şi la 37 de grade Celsius, escherichia coli, streptococi fecali, turbiditate, duritate, oxidabilitate, amoniac, nitraţi, nitriţi, pesticide şi orice alt parametru considerat necesar a fi investigat de către DSP”, a mai spus viceprimarul Cîrjan.

Politica