În Mehedinți există gaze dar lipsesc cu desăvârșire! Deși pe raza municipiului reședință de județ, Drobeta Turnu Severin, lucrează o firmă de distribuție a rețelei de gaz din anul 2004, doar 4,46 la sută dintre gospodării sunt racordate la rețea în Severin, iar în județ niciuna! Liberalii mehedințeni au declanșat o amplă campanie de informare a populației cu privire la racordarea la rețeaua de gaze naturale.
O amplă campanie de informare a mehedințenilor, cu privire la drepturile pe care le au în privința racordării la rețeaua de gaze naturale, a fost demarată de PNL Mehedinți. La inițiativa deputatului liberal Virgil Daniel Popescu, au fost tipărite mii de pliante, care vor fi distribuite oamenilor. În cuprinsul acestora, oamenii pot afla despre noul cadru legislativ în domeniul gazelor, despre întârzierea și neseriozitatea companiei care se ocupă de distribuție și despre beneficiile racordării la gaze a unui procent cât mai mare din populația județului.
Doar 4,46 la sută din gospodăriile din Severin sunt racordate la rețeaua de gaze, în timp ce, în județ, nu există niciuna racordată. Asta în condițiile în care firma MEHEDINȚI GAZ SA, cea care trebuia să extindă rețeaua de distribuție a gazelor, a semnat, în acest sens, un contract cu Ministerul Economiei, pe 23 august 2004. Termenul asumat de finalizare a rețelei în tot județul era de 5 ani. În anii 2007 și 2011, firma a cerut și a primit două prelungiri succesive. La 15 ani distanță, situația este una jalnică. În Severin, mai puțin de 5 la sută din locuințe au gaze, iar în județ niciuna. Nici măcar localitățile prin care trece conducta ce vine dinspre Craiova nu au fost racordate. Vorbim aici de comunele Butoiești, Tîmna, Șimian și de localitățile arondate lor.
Liberalii au demarat un sondaj în rândul mehedințenilor, în care aceștia sunt întrebați dacă sunt de acord ca, în localitatea lor, distribuția de gaze să fie făcută de o societate în subordinea Consiliului Local. Până la acest moment, 83 la sută din respondenți au răspuns cu „DA” și numai 17 la sută au spus „NU”.
Potrivit modificărilor aduse, la inițiativa PNL, Legii energiei electrice și a gazelor naturale, 123/2012, unitățile administrative teritoriale devin autoritate concedentă și își pot concesiona serviciul public de distribuție a gazelor terților sau își pot înființa propriul serviciu, începând cu data de 15 ianuarie 2019 (art. 4, din Legea 123/2012), modificată prin Legea 167/2018.