Drumul judeţean 542, care conectează localitățile Dăbuleni, Amărăștii de Jos și Amărăștii de Sus, asigurând legătura rutieră cu județul Olt, numit drumul „lubeniţelor”, intră în modernizare. Contractul de lucrări a fost semnat, investiţia de aproximativ 10 milioane euro fiind realizată de Consiliul Județean cu finanțare obținută în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II.
Anunţul semnării contractului de lucrări a fost făcut de preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat şi vicepreședinții Oana Bică și Cosmin Vasile.
„În aceste zile s-a semnat contractul pentru un alt drum foarte important, de data aceasta pe proiectul de dezvoltare locală, un drum de 27 kilometri, care porneşte de la limita judeţului Olt la Amărăştii de Sus, Amărăştii de Jos, Dăbuleni. Un drum al lubeniţelor, drumul care leagă această zonă de sud de Caracal şi, mai departe. Vor fi 10 milioane euro alocaţi pe acest drum, în condiţiile în care la licitaţie s-a câştigat încă o sumă deosebit de importantă. Acest drum va avea 163 de intersecţii cu drumurile laterale, opt poduri, şase staţii de autobuz, opt treceri de pietoni moderne, trotuare realizate pe 5,7 kilometri, 106 podeţe cu acces la gospodării, amenajarea de şanţuri şi rigole pe o suprafaţă cumulată de circa 50 kilometri. Economia pe care o realizăm din licitaţia pe care am avut-o este de circa 5,2 milioane euro. Cu acest drum pe care îl realizăm şi cu un altul cu care ne îndreptăm de la Leu, Castranova şi o să ne ducem mai departe spre Apele Vii, o să facem şi o ramificare foarte importantă prin care cei care locuiesc în această zonă, circa 20.000 persoane, să poată să meargă, pe de o parte, spre Caracal, pe de alta să vină la Craiova”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
Acesta a mai precizat că drumul de la Leu va fi făcut de Societatea de Drumuri şi Poduri a administraţiei judeţene.
DJ 542 limita județului Olt – Amărăștii de Sus – Amărăștii de Jos – Dăbuleni va fi modernizat de asocierea de firme Domarcons SRL – Alpha Construct Sistem SA – Mineralport SRL, pentru suma de 46.386.370,97 lei, inclusiv TVA (echivalentul a 9.905.268 de euro), având prevăzută o durată de execuție de 18 luni.
Consiliul Județean Dolj a obținut, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II, alocări bugetare în sumă totală de peste 134 de milioane de lei, pentru realizarea a 4 obiective de infrastructură rutieră, menţionează reprezentanţii instituţiei.
Pe de altă parte, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a vorbit despre proiectul aducţiunii de apă de la Isvarna, afirmând că acesta ar putea fi semnat până în luna martie.
„Aducţiunea de apă de la Isvarna este unul dintre obiectivele noastre, un proiect care va aduce o plusvaloare județului Dolj. Investiția înseamnă 434 de milioane de euro, una dintre cele mai mari din Sud-Estul Europei. Estimăm că până în martie sau în cursul lunii martie vom semna acest proiect. Vom fi implicați în derularea proiectului întrucât urmează exproprierile pe tot traseul conductei. Partea bună este că toată lumea a fost lămurită și calitatea apei primează în tot acest caz. Vom avea apă de munte. Este nevoie de apă adusă din munți, la Craiova. O parte din bani sunt şi pentru repararea conductei vechi şi în felul acesta o putem folosi undeva spre nordul judeţului Dolj către localităţile unde apa nu mai este potabilă. Localitățile care nu au apă vor primi apă, cele care au apă vor primi canalizare. Sunt 21 de UAT-uri prinse în program și Consiliul Județean Dolj, fiecare urmând să beneficieze de proiecte importante”, a precizat Ion Prioteasa.