Ambulanța Corabia a fost lăsată fără angajați după ce procurorii i-au plasat sub control judiciar pe 13 dintre ei pentru delapidare, fals și uz de fals, fiindu-le interzisă totodată exercitarea profesiei pe o durată de 60 de zile.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, a declarat că măsura a fost dispusă, marți, de șeful Parchetului Corabia.
„La data de 3 decembrie 2018 prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a pus în mișcare acțiunea penală față de un număr de 15 inculpați , ambulanțieri în cadrul Servicului de Ambulanță Corabia, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals și uz de fals. La data de 4 decembrie 2018 s-a luat măsura controlului judiciar față de 13 inculpați, fiindu-le interzisă exercitarea profesiei pe o perioadă de 60 de zile”, a declarat Grigorescu. Managerul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Olt, Marinela Prina, a declarat că au fost chemați angajați de la Slatina și Caracal pentru a asigura buna funcționare a punctului de la Corabia. „Noi încă n-am primit nimic oficial, dar am luat toate măsurile acolo. Am chemat angajați din liber de la Slatina și Caracal pentru că la tura a doua, cea de la 19.00, n-am mai fi putut acoperi schimburile. Avem asigurate trei echipaje, conform normelor”, a explicat Marinela Prina.
Angajații Ambulanţei Corabia sunt acuzaţi că, timp de aproape trei ani, ar fi furat în mod repetat combustibil de la autosanitare, poliţiştii desfăşurând percheziţii la locuinţele lor şi la sediul unităţii medicale, în luna august.
„Perchezițiile au fost efectuate într-un dosar penal, în care mai multe persoane sunt bănuite că, în perioada 2015-2018, și-ar fi însușit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituției publice. Prejudiciul urmează a fi stabilit în urma cercetărilor”, transmit reprezentanții IPJ Olt. În urma perchezițiilor din lumea august, au fost ridicate mai multe bidoane cu motorina, în vederea continuării cercetărilor.