Mehedinți: La Severin a început furnizarea agentului termic

Iulian Gogonea
3 Min Read

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin a dispus începerea furnizării agentului termic în municipiu. Procesul va cuprinde câteva etape, prioritate având grădinițele, școlile și unitățile medicale. Și în acest an municipalitatea a fost nevoită să închirieze cazanele de la Romag Termo din cadrul RAAN, regie aflată în insolvență, dar și să achiziționeze păcura necesară producerii agentului termic. Costurile pentru a trece cu bine și această iarnă se estimează a fi undeva în jurul a 100.000.000 de lei, bani pe care municipalitatea nu-i are la ora actuală. Primarul Screciu a anunțat că primăria s-a împrumutat la Trezoreria Statului de o sumă de bani care va ajunge pentru furnizarea căldurii până la sfârșitul lunii ianuarie. ,,Căutăm soluțiile cele mai bune pentru a acoperii și necesarul pentru lunile februarie și martie” a declarat primarul Marius Screciu.

Deocamdată se pornește doar un cazan că nu a venit gerul Bobotezei

Pornirea instalațiilor se va face pe puncte termice, iar operațiunea se va derula până la sfârșitul acestei săptămâni. Prioritate vor avea școlile și unitățile medicale. Urmează ca până al sfârșitul acestei săptămâni toate caloriferele severinenilor să se încălzească. ”Am pornit primul cazan, vom funcționa o perioadă doar cu cazanul nr. 8 pentru că ne asigură numărul de gigacalorii necesar acestei perioade în care temperaturile nu sunt foarte scăzute, urmând ca atunci când temperaturile scad să pornim și al doilea cazan”, a declarat primarul Marius Screciu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru anul viitor, primăria Severin are în plan să rezolve definitiv problema agentului termic și totodată să găsească cea mai eficientă soluție de încălzire a orașului. Se lucrează deja la mai multe variante cu ajutorul unor profesori universitari, specialiști în așa ceva. Unul dintre aceștia a anunțat în Consiliul Local Severin că are în calcul mai multe soluții concrete cu avantaje și dezavantaje. Ori o centrală termică ultramodernă pe gaze ori punctele termice din municipiu să fie reabilitate și dotate cu centrale mai mici pe gaze. Pe scurt amenajarea de centrale termice de cartier. A rămas ca în cel mai scurt timp specialiștii să vină cu costurile estimative la ambele variante și apoi în Consiliul Local să se adopte cea mai bună soluție.

Share This Article