miercuri, noiembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Mehedinți: Polițiștii lui Nițulescu, fruntași la prinderile în flagrant

Bilanțul Poliției Municipale Drobeta Turnu Severin pe primele 9 luni ale anului nu arată rău. Aproape 9800 de acţiuni şi controale au fost organizate în această perioadă, au fost constatate în flagrant peste 300 de infracţiuni şi au fost aplicate aproximativ 26.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.958.000 de lei. Poliţiştii severineni au reţinut 888 permise de conducere şi au retras 376 certificate de înmatriculare. Oamenii legii au organizat aproape 9.800 de acţiuni şi controale, fiind constatate 373 infracţiuni, din care 363 în flagrant. Aceleaşi efective au aplicat 25.939 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.958.000 lei. Totodată, în cadrul activităţilor preventive desfăşurate au fost confiscate 77.000 ţigarete a căror valoare depăşeşte 53.800 lei.

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică: 16 prinși în flagrant și duși la arestare

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Drobeta Turnu Severin unde șef este comisarul șef Mircea Nițulescu au realizat un record în ceea ce privește prinderile în flagrant. Este vorba de 16 persoane din care 7 au fost arestate ulterior de instanțele de judecată iar 9 au primit control judiciar. Anul trecut au fost prinse în flagrant doar 10 persoane.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În primele 9 luni ale anului, la nivelul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin numărul infracţiunilor stradale descoperite în flagrant a crescut cu aproape 33 %, fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de 16 persoane. 7 dintre acestea au fost arestate preventiv, iar 9 au primit control judiciar. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2017, au fost reţinute 10 persoane, 2 fiind arestate preventiv, iar faţă de 8 s-a luat măsura controlului judiciar. În ceea ce priveşte infracţionalitatea sesizată, se constată o creştere a infracţiunilor de furt din autovehicule (73 de infracţiuni) însă de precizat este faptul că aproape 50 % dintre aceste fapte au fost comise ca urmare a neglijenţei proprietarilor, care au lăsat bunuri de valoare la vedere şi autovehiculele neasigurate (geamuri şi portiere deschise). În mediul urban se constată o scădere a infracţiunilor de furt din locuinţe (6%), a infracţiunilor de furt din societăţi comerciale (42%) şi a infracţiunilor de furt din buzunare (29%). În perioada de referinţă poliţiştii au controlat peste 560 de deţinători de arme letale şi neletale precum şi 72 deţinători de câini periculoşi sau agresivi. Oamenii legii au aplanat peste 500 de stări conflictuale şi au răspuns la aproximativ 400 de memorii, petiţii şi sesizări adresate de către cetăţeni.

Și Poliția Rutieră Severin a tăiat în carne vie

Poliţiştii rutieri au organizat aproape 400 de acţiuni, iar dintre acestea cele mai multe au vizat combaterea consumului de alcool la volan, a excesului de viteză şi abaterile comise de pietoni. Din numărul total de sancţiuni aplicate (25.939 sancţiuni contravenţionale), aproape 10.200 au fost aplicate la regimul circulaţiei pe drumurile publice, cu 598 de sancţiuni mai multe decât în perioada similar a anului 2017. Prin activităţile desfăşurate poliţiştii au reţinut în vederea suspendării/anulării 888 permise de conducere şi au retras 376 certificate de înmatriculare. Oamenii legii au cercetat 164 de accidente de circulaţie soldate cu decesul a 5 persoane, 35 de persoane rănite grav şi 172 persoane rănite uşor. Cele mai multe evenimente rutiere s-au produs în mediu urban (137), în intervalul orar 14.00-22.00, iar zilele în care acestea s-au înregistrat sunt luni, miercuri şi joi. Cauzele cele mai frecvente de producere a accidentelor de circulaţie sunt neacordarea de prioritate vehiculelor, neacordarea de prioritate pietonilor, abaterile comise de biciclişti şi abaterile comise de pietoni. Poliţiştii specializaţi în domeniul sistemelor de securitate au organizat aproape 2200 de controale şi acţiuni la case de schimb valutar, case de amanet, agenții loto, oficii poștale, stații de comercializare a produselor petroliere, magazine de bijuterii, marketuri, casierii colectoare sau alte locuri de depozitare a valorilor monetare, unități de învățământ, obiective industriale, firme de curierat, agenții pariuri sportive, în total aproximativ 600 de obiective. Aceleaşi efective au verificat peste 1540 agenţi de securitate.

Politica