joi, decembrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Vot pentru masterplanul de apă și canal

Consilierii judeţeni au aprobat, luni, Master Planul judeţului Olt, studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici ai proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Olt, în perioada 2014-2020”, în valoare de 150 de milioane de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a declarat că proiectul aprobat de aleşii judeţeni reprezintă unul dintre ultimii paşi, până la semnarea contractului de finanţare. De acest proiect vor beneficia municipiile Slatina și Caracal, toate cele șase orașe din judeţ și 17 comune.
„Noi am depus acest proiect, în urmă cu trei ani, conform calendarului avut în acel moment. Practic, după depunere, nu s-a întâmplat mare lucru. În sfârşit, se pare că lucrurile avansează şi autoritatea de management a început să ne ceară să îndeplinim paşii următori în acest proiect. Am aprobat, în şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi, Master Planul judeţului Olt şi studiul de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici, pentru acest proiect. Acelaşi lucru l-au făcut şi consiliile locale implicate, care au investiţii pe raza localităţilor. Este vorba despre peste 20 de localităţi, sunt 150 milioane de euro, din care aproximativ 50 de milioane de euro reprezintă numai construcţia de reţele de canalizare, de apă, staţii de epurare şi uzine de apă. Suntem pe ultima sută de metri, sperăm ca foarte curând să semnăm contractul de finanţare”, a declarat Oprescu.
Compania de Apă Olt (CAO) a depus, din decembrie 2016, la Ministerul Fondurilor Europene, studiul de fezabilitate pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Olt, în perioada 2014 – 2020”, fiind în primii patru operatori din ţară care au depus proiecte.

În cadrul acestui proiect cu finanţare europeană, Compania de Apă Olt va accesa fonduri europene şi pentru investiţii în reţelele de apă, canalizare, staţii de tratare a apei şi staţii de pompare a apei uzate pentru 17 comune din judeţul Olt care fac parte sau sunt în diferite stadii de aderare la ADI Oltul. Până când vor semna contractul de finanţare, acestea vor face parte din Compania de Apă Olt, potrivit reprezentanţilor investiţiei.
150 de milioane de euro vor merge în Slatina şi alte 24 de localităţi. De acest proiect vor beneficia, pe lângă Slatina, localităţile: Caracal, Corabia, Balş, Potcoava, Scorniceşti, Drăgăneşti, Dăneasa, Băbiciu, Gostavăţu, Scărişoara, Fărcaşele, Dobrosloveni, Izbiceni, Giuvărăşti, Bălteni, Perieţi, Schitu, Rusăneşti, Piatra-Olt, Găneasa, Tia Mare, Şerbăneşti, Crâmpoia şi Vişina.
„Acest proiect înseamnă modernizarea reţelelor existente din majoritatea oraşelor şi extinderea acestor reţele în comune. Balş, Caracal şi Corabia vor beneficia de cele mai mari investiţii pentru că, aşa cum ştim, în Balş şi în Caracal n-au fost investiţii pe primul exerciţiu bugetar european pentru că în acel moment au hotărât să se retragă din Compania de Apă. În acest moment, au înţeles că atunci au pierdut nişte bani şi au intrat în acest proiect. Sperăm să reuşim să ducem la bun sfârşit toate aceste investiţii”, a conchis Marius Oprescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica