marți, noiembrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Unitatea și credința de neam în an centenar. „Stat și Societate în Europa”, ediția a XI-a

Miercuri, 24 octombrie, s-au deschis lucrările celei de-a unsprezecea ediții a Conferinței Științifice Internaționale “Stat și Societate în Europa”. Cadre universitare din București au fost prezente, miercuri, la Centrul de Restaurare al Facultății de Teologie, unde au prezentat un scurt istoric al poporului român.

Unitatea și credința de neam în an centenar a fost principalul subiect dezbătut. Managerul Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman a deschis conferința de presă destinată ediției cu numărul XI al programului „Stat și Societate în Europa”.

IPS Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, nu a putut fi prezent. De altfel, Lucian Dindirică, s-a arătat mulțumit de secțiunea de teologie din cadrul Simpozionului “Stat și Societate în Europa”, manifestare desfășurată la Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman a spus că” Suntem onorați să putem găzdui un astfel de simpozion. În urmă cu câțiva ani, porneam în această aventură cu părintele Ioniță și părintele Resceanu, atunci când le-am propus ca în cadrul Simpozionului “Stat și Societate în Europa, o manifestare desfășurată la Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman, să avem și o secțiune dedicată teologiei. La început mai timid, cu un număr restrâns de comunicări, iată că astăzi ajungem să avem această secțiune pe două zile, cu personalități ale teologiei din România, prezente la Craiova. Marile centre universitare se află în acest program prin dumneavostră, pentru că voi sunteți cei care în acest an centenar, veniți să vorbiți despre unitate și credință de neam. Pentru noi este cu adevărat o încântare pentru că putem bifa în cadrul manifestărilor științifice organizate în perioada Sf. Dumitru, pentru că această conferință tradițională se întâmplă în perioada Sf. Dumitru. Joi și vineri înainte de această sărbătoare. Țin să le mulțumesc în special pentru anul acesta, pentru colaborare, părintelui Sergiu Popescu și părintelui Constantin Băjeu, deși de câte ori aud numele Băjeu mă iau frisoanele că-mi aduc aminte de facultate, când aveam examen la greacă. Sper ca aceste două zile de la Craiova să fie benefice și să le fructificăm așa cum trebuie în revistele noastre”.

Politica