O carte despre liberalism a fost lansată, vineri, la Muzeul de Artă din Craiova. Cartea este scrisă de Bogdan Glăvan, profesor universitar de economie și Director al Centrului pentru Economie Politică și Afaceri „Murray Rothbard” din București, după cum a arătat Horațiu Buzatu, organizatorul evenimentului.
„Liberalismul este un program politic care promovează libertatea individului, aceasta fiind văzută ca o piatră de temelie pentru bunul mers al lucrurilor în întreaga societate.
În România există o dificultate evidentă în înțelegerea doctrinelor politice, iar asta a dus și la confuzii ideologice. Astfel, împărțim cu prea multă ușurință lumea politică în „stânga” și „dreapta”, fără să știm prea bine ce înseamnă acestea.
Iată de ce, cartea lui Bogdan Glăvan este binevenită. Scrisă într-un limbaj accesibil, ea se adresează tuturor: liberalilor, pentru a-și clarifica și fundamenta pozițiile. Socialiștilor, pentru a ști unde greșesc. Tinerilor, pentru a înțelege din timp cum este organizată lumea în care se pregătesc să intre. Chiar și adulților, pentru că lectura acestei cărți îi va pune pe gânduri, va naște întrebări la care vor căuta răspunsuri.
În cele trei capitole, vom găsi subiecte foarte interesante, toate fiind la ordinea zilei: impozite și inflație, subvenții și deficit, educație și religie, pensii și asistență socială și nu numai”, este opinia lui Horațiu Buzatu.
Cartea este o invitație la cunoaștere, spune autorul.
„Am simțit nevoia de a explica pe înțelesul tuturor ce cred eu că reprezintă liberalismul. Cartea mea nu este originală. Ea reprezintă ce cred eu, despre ceea ce foarte multă lume a aflat, știe sau măcar are impresia că știe. Până la urmă liberalismul este o doctrină prăfuită, nu s-a inventat ieri, dar este liberalismul văzut prin prisma propriilor mele convingeri, sedimentate în mica mea experiență de viață și este ușor diferită față de liberalismul clasic. Este mai mult o invitație la cunoaștere. Liberalismul este ideologia care trebuie să anime mințile unei societăți libere, ideologia pe care trebuie să o îmbrățișăm, dacă vrem să trăim mai bine noi și copiii noștri”, a afirmat Bogdan Glăvan.