Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, derulează, în aceste zile, proiectul „Etică organizaţională şi integritate în M.A.I.”, destinat funcţionarilor M.A.I. aflaţi la început de carieră şi care îşi desfăşoară activitatea în prezent în cadrul structurilor de poliţie, poliţie de frontieră şi imigrări.
Scopul proiectului este însuşirea de către funcţionarii M.A.I. aflaţi la început de carieră a cunoştinţelor şi abilităţilor necesare dezvoltării unui comportament etic şi integru în asigurarea aplicării legii, iar grupul ţintă este constituit din 23 de lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră şi Biroului pentru Imigrări Mehedinţi.
La deschiderea stagiului de formare au fost invitaţi, prefectul judeţului Mehedinţi – prof. Nicolae Drăghiea, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, precum şi şefii instituţiilor M.A.I. din judeţ, care au salutat iniţiativa Direcţiei Generale Anticorupţie, cu precizarea că, promovarea unui comportament etic şi integru în organizaţiile din care fac parte tinerii participanţi, este o condiţie esenţială pentru creşterea prestigiului şi imaginii structurilor M.A.I., pe plan local.
“În cadrul mesajului transmis celor prezenți, președintele CJ Mehedinți a arătat că investiția în instruirea personalului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar și al angajaților administrației locale și județene are menirea de a le asigura un nivel comportamental care să exprime corectitudine, moralitate, integritate, condiții absolut necesare pentru combaterea flagelului corupție, dar și al infracționalității, în general. În acest context, beneficiarii cursurilor care se vor desfășura pe parcursul a trei zile vor putea contribui personal, la creșterea gradului de încredere a populației în instituțiile de forță ale statului”, spun reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți.
Proiectul „Etică organizaţională şi integritate în M.A.I.” a fost iniţiat de către Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu Institutul de Studii pentru Ordine Publică şi Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Fundaţiei ,,,Hanns Siedel,, şi a debutat în noiembrie 2015, iar din 2017 s-a derulat în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General pentru Imigrări şi Direcţia Generală Management Resurse Umane prin Centrul Multifuncţional de Pregătire Schengen Buzău.