sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Muzeul Județean, atracție pentru tinerii miri

Tot mai mulţi slătineni aleg să-şi facă fotografii de nuntă în noua Secţie de istorie şi cultură locală a Muzeului Judeţean Olt, mirii fiind atraşi de decorul de epocă şi de celelalte exponate.

Managerul Muzeului Judeţean Olt, Laurenţiu Guţică, a declarat că taxa percepută pentru cuplul care alege să facă o şedinţă foto în secţia respectivă este de 200 de lei.

Se face o programare, la secretariatul instituţiei, cu ceva timp înainte de eveniment. Se stabileşte ziua şi ora şi se încasează o taxă de 200 de lei. Noi n-am limitat timpul pentru şedinţa foto, dar s-a mai întâmplat să fie şi două evenimente în acelaşi timp. Ei vin cam după ora 16.00, noi suntem la dispoziţia lor şi, dacă este vorba să stăm după program, stăm şi după program. Tot timpul putem face programări, desigur că şi în weekend”, a declarat el.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Guţă a ţinut să precizeze că, totuşi, ar fi indicat ca mirii să nu vină cu tot alaiul după ei.

În general, nu agreăm să vină tot alaiul. Pot veni doar mirii, părinţii şi rudele apropiate”, a declarat Guţică.

Expoziţia de Istorie şi Cultură a oraşului Slatina, de la Muzeul Judeţean Olt, a fost redeschisă publicului, la începutul anului, cu ocazia manifestărilor privind împlinirea a 650 de ani de atestare documentară a municipiului.

Secţia de Istorie şi Cultură a oraşului Slatina de la Muzeul Judeţean n-a mai putut fi vizitată din anul 2004, când au început lucrările de reabilitare a instituţiei de cultură.
Punctul de atracţie îl constituire un Salon de Epocă – amenajat în ultima sală din spaţiul expoziţional – dintr-o casă slătineană de la începutul secolului XX (Casa Ioan Călugăru), cuprinzând mobilier Ludovic XIV (canapea, fotolii, masă şi scaune), un servici de ceai complet, vase decorative de Sevres, o sobiţă turcească, un şemineu, ceasuri de epocă, casete pentru bijuterii, un dulap tip credenţă mobilat cu cristaluri, porţelanuri şi farfurii „Sarreguemines”, „Kuzneţov”, fotografiile de epocă ale familiei Călugăru, un patefon cu discuri funcţional (produs de Marele Magazin „Jean Feder” din Bucureşti, Furnizorul Curţii Regale), lustră pentru iluminat originală, lămpi cu gaz şi sfeşnice pentru lumânări, casetă pentru croşetat ş.a.

Politica