Craiovenii vor putea zbura cu avionul, din această iarnă, de pe aeroportul din Bănie pe aeroportul Charleroi, din Bruxelles, Belgia. Zborurile vor fi operate de două ori pe săptămână, iar biletele pot fi deja rezervate la prețul de 30 euro dus – întors. Anunțul introducerii unei noi curse de pe Aeroportul Internațional Craiova către destinații europene a fost făcut, luni, de președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa.
„Anunțăm deschiderea unei noi rute directe de pe Aeroportul Internațional Craiova, respectiv Craiova – Bruxelles. Este linia pe care noi ne-am dorit-o și am insistat pentru ea, pentru că merge spre inima Europei. Vine într-un moment foarte important, întrucât de la 1 ianuarie, România preia președinția Uniunii Europene. Deja avem anunțate, pentru primăvara anului viitor, două manifestări foarte importante la Craiova, respectiv un simpozion cu peste 400 de participanți pe probleme de automotive și, de asemenea, o mare întâlnire de peste 250 de participanți, vor veni pe motiv că la Craiova există această Brigadă Multinațională și vor fi militari din toate țările NATO și era nevoie să fie o conexiune și de acest fel. În plus față de ceea ce s-a întâmplat până acum, când anunțam o companie și o linie directă pentru primăvara anului viitor, de data aceasta Wizz Air începe zborurile către Bruxelles din data de 15 decembrie”, a afirmat Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.
Directorul Aeroportului Internațional Craiova, Mircea Dumitru, a anunțat că biletele pentru noua cursă au fost puse în vânzare încă de luni.
„Este o rută pe care ne-o dorim de circa trei ani. Va opera în zilele de marți și sâmbătă, deci de două ori pe săptămână pentru început, și tarifele pleacă de la 14,99 euro pe tronson, deci aproximativ 30 euro dus – întors. Este o rută care începe în decembrie. Ne-am grăbit să o anunțăm ca să fie suficient timp pentru a-i face și reclamă. Biletele s-au pus în vânzare de 6 minute”, a spus Dumitru.
CJ Dolj continuă investițiile în Aeroport
Președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a mai declarat că administrația județeană va continua investițiile în acest obiectiv.
„Anul viitor va fi anul în care vom începe extinderile acestei zone de plecări și a unei noi zone de sosiri. Vor fi investiții de peste 8 milioane euro, vom construi aici o altă parcare, alături unitatea de pompieri care va avea în vedere și aeroportul din Craiova, deci vor fi investiții foarte importante și ne face plăcere să vă spunem că în acest moment ne apropiem de 300.000 pasageri ceea ce înseamnă că ne grăbesc într-un fel să luăm toate aceste măsuri și bineînțeles că mesajul final este cel în legătură cu noul terminal care va însemna probabil 50-60 milioane euro pe care să îl facem undeva în interior”, a precizat Ion Prioteasa.
Vicepreședintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a afirmat la rândul său: „Dacă la sfârșitul lunii iulie vorbim de aproape 300.000 pasageri, credem noi că într-o perioadă foarte scurtă vom ajunge să depășim cifra de 500.000 și asta va face neîncăpătoare actualele terminale și, așa cum a anunțat și domnul președinte, vom începe curând extinderea terminalului de sosiri și extinderea terminalului de plecări”.
Scuze pentru tavanul rupt de ploaie
Întrebat despre nefericitul incident de la finalul lunii trecute, când în urma unei ploi abundente o bucată din tavanul aeroportului a cedat, apa scurgându-se în interior, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a spus: „În primul rând, ne cerem scuze! Ne cerem scuze, nu ne-am așteptat la un asemenea eveniment. A fost o ploaie cum nu s-a mai văzut și a cedat hidroizolația. Nu trebuia să se întâmple, s-au luat măsurile să se rezolve, dar, încă o dată, din partea Consiliului Județean, ne cerem scuze pentru acest incident neplăcut”.
Pe de altă parte, directorul Aeroportului Internațional Craiova a precizat că se va cere societății care a executat lucrările de modernizare la acest obiectiv să refacă zona cu probleme.
„Și pista a fost trăznită în patru locuri. Până dimineață reparasem cele patru cratere, înlocuisem tavanul care a fost distrus de căderea de apă și reușisem să ținem oarecum sub control pătrunderea apei. Apa s-a infiltrat printre acel perete cortină de la clădirea nouă și peretele vechi al fostei săli de așteptare. Următoarele trei ploi nu au mai produs niciun fel de efecte. În partea de terminal plecări a cedat practic pluviala care nu a putut prelua toată apa care a fost pe clădire, drept pentru care și colegii mei au urcat pe clădire și au mai ajutat la golirea apei de acolo folosind chiar una dintre mașinile de pompieri ca pompă. La momentul acesta, zicem că am reușit să facem o soluție provizorie pentru a preîntâmpina astfel de evenimente neplăcute și sigur urmăm căile legale vizavi de licitație pentru refacerea unei părți de hidroizolație dintre cele două clădiri”, a încheiat Mircea Dumitru.
De precizat mai este că frecvențele de operare a zborurilor de pe Aeroportul Craiova au crescut pe mai multe rute. Zborurile către Milano – Bergamo și Londra – Luton sunt operate zilnic, Barcelona a revenit la două curse pe săptămână, iar Madrid și Roma au crescut la trei.
În prezent, pe Aeroportul Internațional Craiova sunt operate curse externe regulate către Londra, Paris, Madrid, Barcelona, Valencia, Roma, Milano, Bologna, Tel Aviv și Köln, precum și zboruri estivale către Antalya.