luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Șapte incendii, în weekend, în Mehedinți

Pompierii mehedințeni au fost chemați să intervină pentru a stingerea a șapte incendii izbucnite în județ, trei dintre ele manifestându-se la case de locuit şi patru la vegetaţie uscată şi mirişte.

O intervenţie cu risc ridicat a fost cea din seara de 21 iulie a.c., când pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o butelie, în satul Corlăţel, arată ISU Drobeta.

Un echipaj de pompieri din cadrul Staţiei Vânju Mare şi un voluntar al SVSU Corlăţel au intervenit de urgenţă, stingând incendiul în limitele găsite, reuşind astfel să împiedice producerea unei explozii. În urma cercetărilor s-a stabilit că, cel mai probabil, scăpările de gaze combustibile au dus la izbucnirea incendiului. Din fericire, nu au existat victime”, spun pompierii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ei fac și recomandări pentru a evita situaţiile în care, din cauza nerespectării măsurilor de utilizare a buteliilor, persoanele implicate pot fi grav afectate, existând riscul de a-şi pierde nu numai agoniseala de o viaţă, ci chiar viaţa: să nu aşeze sau să păstreze buteliile cu g.p.l. în apropierea oricăror surse de căldură; să nu folosească buteliile cu g.p.l. fără regulatori de presiune, cu garnituri deteriorate sau cu furtunuri de cauciuc fisurate ori lărgite la capete; să nu folosească flacăra pentru verificarea etanşeităţii buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului, verificarea făcându-se numai cu emulsie de apă cu săpun; să nu încălzească cu flacăra buteliile şi să nu le folosească în poziţie culcată, răsturnată sau înclinată; să nu transvazeze gazul din butelie în orice alt recipient, să nu încarce butelii cu g.p.l. de la sistemele de alimentare cu gaze petroliere lichefiate a autovehiculelor tip SKID şi să nu folosească butelii improvizate; să nu depoziteze buteliile în podurile clădirilor.

Totodată, pentru o exploatare în siguranţă, utilizatorii acestor sisteme trebuie să menţină deschis robinetul buteliei doar pe timpul utilizării acesteia şi să-l închidă, imediat, după ce nu mai folosesc mijlocul de preparat hrana/sistemul de încălzire.

În cazul în care sesizează miros de gaz în încăpere, să nu folosească iluminatul sau surse de aprindere, să deschidă ferestrele pentru aerisire şi să închidă robinetul buteliei.

De asemenea, pentru o mai mare siguranţă în rândul cetăţenilor, recomandăm ca, în spaţiile în care sunt amplasate butelii, să fie montate detectoare de gaz, reducând astfel riscul producerii unor situaţii de urgenţă care îi pot afecta atât pe ei, cât şi pe ceilalţi”, mai arată ISU Drobeta.

Politica