sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Aviz pentru reabilitarea bazinului de înot de la „Carol”

Consilierii locali se întrunesc, joi, între altele pentru a aproba adoptarea unei Hotărâri privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiții „Reabilitare bazin C.N. “CAROL I” – Instalații aferente bazin (instalații interioare, exterioare, centrală termică)”.

Bazinul a fost construit în 1978, iar, până în urmă cu un deceniu şi jumătate, aici erau organizate ore de înot pentru elevi, spun reprezentanţii municipalităţii.

Clădirea era prevăzută cu patru duşuri comune pentru fete şi cinci pentru băieţi, vestiare. Bazinul a fost realizat într-o clădire cu dimensiunile 36,83xl3,40m având înălţimea interioară de 4,80 m, iar la atic 6,50 m. (…) Bazinul a fost proiectat pentru durata de funcţionare de 14 ore pe zi și numărul de înotători pe zi- max 100 în serii de câte 15,20. Bazinul nu poate fi utilizat pentru concursuri de performanță -neavând dimensiuni olimpice ci numai pentru instruire școlară. (…) Sursa de căldură a bazinului (piscinei) a fost centrala termică de la Băile comunale, din apropiere şi a constat dintr-un cazan de abur de 6 bari. Odată cu încetarea funcţionării centralei termice a Băilor comunale (cca.în anul 1995), bazinul nu a mai putut funcţiona fiind lipsit de sursa de căldură necesară. Toate finisajele din clădirea bazinului sunt degradate şi vor trebui refăcute”, se arată în raportul ce însoţeşte hotărârea supusă votului consilierilor locali.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform aceluiaşi document, bazinul de la „Carol” este unul dintre cele mai mari bazine din zona Olteniei având o suprafaţă de 493,52 mp cu dependinţele de care dispune.

Pentru a-l readuce la viaţă, municipalitatea propune lucrări de reabilitare a instalațiilor aferente bazinului de înot, respectiv instalații interioare, exterioare, centrală termică).

Acestea au durata de exploatare depaşită, sunt extrem de corodate şi nici nu mai sunt întregi.

Instalațiile sanitare, de încălzire sală, de ventilare cu aer cald, din camera tehnică nu mai există în totalitate, rămânând cca. 15% din conductele instalaţiei încalzire, obiecte sanitare inexistente; există cele două WC-uri turcesti, corodate. Instalaţia de ventilaţie din secolul trecut, este incompletă, depaşită moral, inestetică şi nu mai poate fi utilizată. Instalaţiile din camera tehnică sunt necorespunzătoare, profund corodate, învechite şi nefuncţionale”, arată reprezentanţii Primăriei.

Clădirea în sine, se mai arată în raport, nu este afectată fiind însă nevoie de unele lucrări de reparații şi înlocuirea finisajelor şi a stratului de circulaţie de pe pardoseli.

Se va înlocui tabla zincată de la planşeul sălii bazinului care nu corespunde unei utilizări igenice deoarece vaporii de apă pot condensa pe aceasta şi altera calitatea apei din bazin prin picurare. Partea de construcţie necesita numai reparaţii curente, ținând cont şîn conformitate cu catalogul privind Clasificarea și duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe – care pentru construcții şcolare este de cca 60 ani”, conform raportului anterior menţionat.

Au fost propuse două variante pentru reabilitarea bazinului, fiind recomandată pentru aprobare cea care prevede dezafectarea integrală a instalaţiilor aferente clădirii bazinului de înot, dotarea cu centrale termice în condensaţie de mare eficienţă energetică, dar şi cu panouri electrice de încălzire, instalaţii de ventilaţie cu aer cald cu recuperator de caldură, cu aport de aer exterior, pentru diluţia vaporilor de clor, dezumidificatoare cu recuperarea căldurii din vaporii condensaţi şi baterii de răcire, realizarea de instalaţii noi pentru apă şi noi instalaţii electrice. Valoarea totală a investiţiei este de aproape 1,8 milioane lei şi ar avea o durată de realizare de şase luni.

Politica