Municipalitatea va depune un proiect pentru accesarea de fonduri europene în vederea construirii unei creşe şi a unei grădiniţe, la fosta unitate militară din Slatina.
Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că municipalitatea a lansat deja în achiziţie publică efectuarea studiului de fezabilitate pentru această investiţie, documentaţia urmând să facă parte din dosarul ce va fi depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Fondurile europene vor fi accesate prin Programul Operaţional Sectorial 2014-2020.
„Studiul de fezabilitate şi documentaţia tehnică pentru creşa şi grădiniţa de la fosta unitate miltiară au fost urcate în SEAP, valoarea fiind de 193.000 lei. Ulterior, investiţia se va face cu fonduri europene, prin Axa 4 a Programului Operaţional Sectorial 2014-2020. Termenul de depunere a acestui proiect, la Agenţia de Dezvoltare Regională, este 31 decembrie”, a afirmat Moţ.
Autoritățile au decis că au nevoie de 3.500 metri pătrați de teren pentru această investiție, iar primul pas a fost punerea în ordine a actelor pentru această suprafață.
Intrarea se va face din strada Artileriei, clădirea construită fiind un duplex în care vor funcționa șase grupe de creșă și șase de grădiniță cu program prelungit. Detaliile proiectului vor fi stabilite însă odată cu realizarea studiului de fezabilitate.
Pe de altă parte, municipalitatea a lansat licitaţia publică pentru construirea parcului de la fosta unitate militară din Slatina, investiţia ridicându-se la 15 milioane lei.
Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că termenul de depunere a ofertelor pentru proiectarea şi execuţia parcului expiră, la 1 august.
„Parcul de la unitatea militară este urcat în SEAP. Este vorba de proiectare şi execuţie, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 15 milioane de lei, bani din bugetul propriu am primăriei. Termenul de depunere a ofertelor este 1 august”, a declarat Moţ.
Potrivit unui studiu de fezabilitate, aprobat la începutul lunii aprilie de consiliul local, la fosta unitate militară va fi amenajată şi o zonă de agrement generoasă, cu multe spații destinate sportului în aer liber, dar și cu verdeață din belșug.
Tot în luna aprilie, Primăria Slatina şi Armata Română au semnat un nou protocol pentru preluarea de către municipalitate a terenului fostei unităţi militare din Slatina.
Noul protocol vine după ce Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, retransmiterea terenului fostei unităţi militare de pe bulevardul A. I. Cuza către Primăria Slatina.
Potrivit hotărârii de guvern, „după preluare, partea de imobil transmisă (…) se va utiliza pentru realizarea obiectivului «Ansamblu multifuncţional cu următoarele funcţiuni: locuinţe, dotări aferente acestora, servicii, comerţ, zone verzi, sport şi agrement», într-un termen de 5 ani, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Slatina nr. 9/2018”.
Noua hotărâre a guvernului a fost emisă după ce primarul Slatinei, Emil Moţ, a reuşit să renegocieze înţelegerea cu MApN, astfel că primăria nu va mai trebui să cedeze 48 de locuinţe, urmând în schimb să reabiliteze un cămin al armatei. De asemenea, în cazul Cercului Militar, primarul a reuşit să prelungească termenul pentru reabilitarea clădirii.
Pentru ca noul contract să-şi producă efectul a trebuit ca unitatea militară să revină la minister, doar pentru ca Primăria Slatina să o primească înapoi.
Pentru prima dată, terenul fostei unităţi militare din oraş a fost preluat de municipalitate în urma unei hotărâri de guvern din 26 septembrie 2012.