vineri, noiembrie 22, 2024

Ultima ora

Sport

Proiectul RUCSI, cursuri pentru managerii şi angajaţii dornici de formare continuă

Fundaţia Orizont din Craiova a lansat, joi, proiectul „Resurse umane competitive în domenii de specializare inteligentă din regiunile Sud-Vest Oltenia și Sud Muntenia”. Prin acest program, peste 400 de persoane din zonele anterior amintite vor avea posibilitatea să participe la cursuri gratuite de dezvoltare a carierei. Proiectul se va derula timp de 12 luni, începând din această lună. Cei interesaţi se pot înscrie deja, foarte important fiind să ia legătura cu cei din cadrul fundaţiei pentru a afla dacă firma pe care o reprezintă se încadrează în domeniile vizate.

Dacă se trece de acest hop legat de codul CAEN, înscrierea în vederea participării la cursuri se face conform criteriului „primul venit, primul servit”, a anunţat preşedinta Fundaţiei Orizont Craiova, Ersilia Oprescu. În ceea ce priveşte domenii de activitate, acestea sunt: turismul şi ecoturismul, textile şi pielărie, lemn şi mobilă, industrii creative, industria auto şi componente, tehnologia informaţiilor şi telecomunicaţii, procesarea alimentelor şi băuturilor, sănătate şi produse farmaceutice.

402 persoane

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acest prociect îşi propune conştientizarea angajatorilor asupra importanţei dezvoltării competitivităţii organizaţionale prin participarea angajaţilor la programe de formare continuă.

Proiectul are ca obiectiv general creşterea cu 402 persoane a numărului de angajați care beneficiază de instrumente, metode, practici standard de management al resurselor umane și strategic în vederea adaptării activității întreprinderilor/IMM din regiunile Sud Vest Oltenia și Sud Muntenia la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv identificate conform SNC/domeniilor de specializare inteligentă conform SNCDI: 112 persoane care asigură managementul strategic și care ocupă poziții de management și antreprenori care-și gestionează propriile afaceri; 290 angajați din departamentele de Resurse Umane, din întreprinderi/IMM care își desfășoară activitatea în sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în corelare cu domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI, din Regiunile Sud-Vest Oltenia și Sud Muntenia”, a explicat Oprescu.

Manageri, antreprenori sau anagajaţi de la Resurse Umane

Concret, la aceste cursuri de formare pot participa atât administratorii firmelor, cei care ocupă funcţii manageriale, dar şi angajaţi din departamente ce pot fi corelate cu domeniile de specializare prevăzute în proiect.

Se urmăreşte, în primul rând, dezvoltarea competențelor manageriale pentru manageri care asigură managementul strategic al întreprinderilor și care ocupă poziții de management și antreprenori, printr-un pachet de activități care include formare profesională. În al doilea rând, se urmăreşte îmbunătățirea activității de management în domeniul resurselor umane a angajaților din departamentele de Resurse Umane”, a completat preşedinta Fundaţiei Orizont Craiova.

Proiect de aproape 2.400.000 de lei

Proiectul se va derula pe o perioadă de un an de zile, în tot acest timp întreprinderile prinse în program beneficiind de sprijin în vederea adaptării la noutăţile apărute. Înscrierea, selecţia şi monitorizarea grupului ţintă se fac în perioada iunie-august 2018, cursurile luând startul din iulie. Valoarea finanţării acestui proiect, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, este de 2.378.164 de lei.

Politica