Şeful Direcţiei Regim Permise, Florin Cătană, a anunţat că începând cu data de 20 mai se va introduce noţiunea de suspendare a înmatriculării autovehiculului, operaţiune care constă în interzicerea temporară a folosirii acestuia pe drumul public.Acesta a precizat că acest lucru nu echivalează cu o radiere şi că înmatricularea rămâne valabilă, numai că autovehiculul nu mai poate fi utilizat până nu se remediază motivul pentru care a fost dispusă măsura suspendării, notează Agerpres.
Şeful DRPCIV a mai arătat că în ambele situaţii suspendarea înmatriculării încetează automat în momentul în care se remediază motivul pentru care a fost dispusă.
„Aceste operaţiuni erau necesare, întrucât sunt foarte multe situaţii în care autovehiculele au fost vândute unuia, a doi sau trei proprietari, niciunul dintre aceştia nefinalizând formalităţile de înmatriculare, motiv pentru care amenzile, toate problemele se duceau către fostul proprietar care practic nu avea niciun control asupra înmatriculării vehiculului, ulterior. Prin acest mecanism ne asigurăm că noul proprietar va înţelege, am simplificat procedurile de înmatriculare, au fost eliminate taxele de înmatriculare, au fost eliminate taxele, practic nerămânând decât contravaloarea documentelor”, a afirmat Florin Cătană.
El a prezentat şi noul site al DRPCIV, prin care se vor înlesni operaţiunile de programare pentru obţinerea documentelor necesare, cât şi verificarea valabilităţii ITP-ului.