duminică, decembrie 22, 2024

Ultima ora

Sport

Foto/Povestea lemnului tăiat, spusă în Parcul Tineretului

Evenimentul Story Wood Cut, prima rezidență culturală dedicată amenajării urbane organizată în România, s-a încheiat, sâmbătă, în Parcul Tineretului din Craiova, într-un cadru festiv, după ce sculptorii au fost pregătiți să prezinte copiilor personaje din povești.

Cei șase artiști, Bostănică Gheorghe, Rădăcină Viorel Constantin, Rizea Gabriel Felician, Ioan Ungur, Iasinovschi Mihai și Koter Vasile, au creat opere de artă dedicate copiilor, ilustrând prin sculpturi, realizate în trunchiuri ale unor copaci uscați, imagini cu eroi și personaje celebre din operele dramatice pentru copii: Motanul încălțat, Albă ca Zăpada, Bestia, din „Frumoasa și Bestia” sunt doar câteva dintre personajele de poveste cu care copiii se vor întâlni de acum în Parcul Tineretului.

Casa de Cultură Traian Demetrescu, cea care a organizat acest eveniment, i-a premiat pe cei șase sculptori participanți. Craiovenii care au luat parte la eveniment au fost încântați și cu momente de dans, prezentate de dansatorii de la Salsa Dynamik, și au fost într-un „tur” al lucrărilor, chiar de către cei care le-au realizat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

20180512 121658

Vorbim despre șase zile în care am avut motoarele accelerate la maxim, într-o competiție culturală, o competiție cu timpul care mereu ne provoacă să realizăm produse culturale cu care să ne mândrim atunci când le prezentăm publicului nostru. Cei șase meșteri artizani au demonstrat că se poate acest lucru la Craiova și ne-au oferit prin puterea artei lor un spațiu unde copiii noștri se pot întâlni cu personaje celebre din lumea poveștilor”, a spus Remus Vlăsceanu, directorul Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova.

Sculptorii au apreciat organizarea acestui eveniment, unii dintre ei realizând câte două lucrări. Cei veniți din afara orașului au spus că au întâlnit aici oameni frumoși și primitori și au promis că vor reveni pentru a-și continua poveștile.

Prezent la eveniment și pentru festivitatea de premiere a artiștilor, Sorin Manda, administratorul public al Craiovei, a afirmat: „După cum bine știți, Craiova a început în urmă cu câțiva ani o luptă pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, titlu pe care, din păcate, l-am pierdut, însă au rămas evenimente pe care le-am produs în acea perioadă și acesta este unul dintre ele. Craiova este plină de locuri frumoase, de oameni minunați, cum este Gabi Rizea. Mă bucur că a fost descoperit de doamna Olguța Vasilescu atunci când dădea viață pomilor uscați de pe strada sa și, acum, împreună cu dumneavoastră a creat această poveste frumoasă din Parcul Tineretului din Craiova.”

20180512 122759

Evenimentul face parte din strategia de management cultural dedicat Centenarului Marii Uniri, venind în întâmpinarea acestei sărbători prin identificarea și invitarea unor artiști din zone ce acoperă întreaga hartă culturală a României.

Politica