Trei clădiri situate pe terenul fostei unităţi militare din Slatina, date în folosinţă în anul 1913, vor fi demolate de municipalitate, pentru a face loc parcului în suprafaţă de trei hectare care se va construi acolo.
Potrivit unui proiect de hotărâre care va fi supus aprobării consilierilor locali, cele trei construcţii nedemolate, sunt amplasate pe suprafaţa de teren de 31.923 metri pătraţi, pe care se va realiza parcul.
Potrivit studiului de fezabilitate, aprobat la începutul lunii aprilie de consiliul local, la fosta unitate militară va fi amenajată o zonă de agrement generoasă, cu multe spații destinate sportului în aer liber, dar și cu verdeață din belșug.
Tot în luna aprilie, Primăria Slatina şi Armata Română a semnat un nou protocol pentru preluarea de către municipalitate a terenului fostei unităţi militare din Slatina.
Noul protocol vine după ce Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, retransmiterea terenului fostei unităţi militare de pe bulevardul A.I. Cuza către Primăria Slatina.
Potrivit hotărârii de guvern, „după preluare, partea de imobil transmisă (…) se va utiliza pentru realizarea obiectivului «Ansamblu multifuncţional cu următoarele funcţiuni: locuinţe, dotări aferente acestora, servicii, comerţ, zone verzi, sport şi agrement», într-un termen de 5 ani, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Slatina nr. 9/2018”.
Noua hotărâre a guvernului a fost emisă după ce primarul Slatinei, Emil Moţ, a reuşit să renegocieze înţelegerea cu MApN, astfel că primăria nu va mai trebui să cedeze 48 de locuinţe, urmând în schimb să reabiliteze un cămin al armatei. De asemenea, în cazul Cercului Militar, primarul a reuşit să prelungească termenul pentru reabilitarea clădirii.
Pentru ca noul contract să-şi producă efectul a trebuit ca unitatea militară să revină la minister, doar pentru ca Primăria Slatina să o primească înapoi.
Pentru prima dată, terenul fostei unităţi militare din oraş a fost preluat de municipalitate în urma unei hotărâri de guvern din 26 septembrie 2012.