luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Primarul din Balş, invitaţie pompoasă ce aminteşte de limbajul de lemn folosit pe vremea „Partidului Unic”

O invitaţie trimisă de Primăria oraşului Balş şi semnată de primarul Mădălin Ady Tedosescu, către toate şcolile din localitate, cuprinde un alineat în care autorul mesajului se întrece în folosirea de cuvinte pompoase până la pierderea sensului lor. Invitaţia aminteşte de limbajul de lemn folosit pe vremea „Partidului Unic” şi a stârnit hohote de râs din partea mai multor destinatari.

Educaţia estetică să reprezinte activitatea de formare – dezvoltare a personalităţii umane, prin intermediul frumosului din artă, societate, natură, repectat, evaluat şi cultivat la nivelul sensibilităţii, al raţionalităţii şi a creativităţii umane” este motivul pentru care primarul liberal al Balşului spune că elevii din oraş trebuie să participe la Festivalul „Pomul Vieţii”.

Mesajul edilului Mădălin Ady Teodosescu a fost trimis tuturor directorilor de şcoli din oraş şi ar face invidios orice vechi activist PCR din cauza limbajului de lemn uzitat. În plus, de vechile practici ale comuniştilor aminteşte şi cerinţa administraţiei locale ca elevi de la şcolile din localitate să vină la manifestarea primăriei – vor, nu vor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sub protecţia anonimatului, mai mulţi dintre directorii şcolilor din Balş, invitaţi la festivalul din 17 mai, au declarat că nu au ştiut dacă să râdă sau să ia în serios invitaţia semnată de edilul-şef.

Ultimul alineat te distruge psihologic”, a glumit unul dintre managerii de şcoli

În cele ce urmează, redăm integral invitaţia primarului Teodosescu:

Domnule Director, în ziua de 17 mai, are loc ediţia a XXV-a a Festivalului Etnofolcloric «Pomul Vieţii».

Cu acest prilej, vă adresăm invitaţia de a vă întâlni cu jocul, cântecul şi meşteşugul popular, cu rugămintea de a participa la această sărbătoare cuun grup reprezentativ de elevi care să poarte uniforma specifică a (numele unităţii de învăţământ).

Motivul acestei rugăminţi este dorinţa ca educaţia estetică să reprezinte activitatea de formare – dezvoltare a personalităţii umane, prin intermediul frumosului din artă, societate, natură, repectat, evaluat şi cultivat la nivelul sensibilităţii, al raţionalităţii şi a creativităţii umane.”

Festival etnofolcloric „Pomul Vieţii” a fost înfiinţat în anul 1993 şi se desfăşoară în fiecare an în ziua de Înălţare.

Politica