Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: ”Cerem ca la rectificarea bugetară să fie alocați bani pentru realizarea studiului pedologic care să asigure o bună gestionare peisagistică a Parcului Romanescu ”
În administrație ca și în viață lucrurile durabile sunt cele construite cu atenție și responsabilitate pentru detalii și pentru viitor.
Parcul Romanescu este cel mai mare parc natural din Europa de est, monument de patrimoniu și simbol al orașului nostru. El trebuie gestionat așa cum se cuvine dacă vrem să fie ca atare și pentru generațiile viitoare.
Lucrările de modernizare ale Parcului au lăsat ”răni nevindecate” în structura sa pe toate palierele de vegetație și la nivelul solului, ceea ce creează probleme pentru viitor. Aceste răni trebuie vindecate dacă vrem ca Parcul Romanescu să fie conservat așa cum se cuvine.
Mai multe obligații pe care constructorul le- a avut se pare că nu au fost respectate, utilajele fiind manipulate fără grija necesară pentru vegetația din parc, fiind afectate inclusiv mai multe exemplare de arbori ce proveneau din amenajarea inițială a parcului.
Autoritățile centrale au cerut în urma anchetei desfășurate elaborarea de către autoritățile locale/Primărie a unui studiu pedologic, releveul vegetației, studiul dendro-floricol prin care să poată fi pus în acțiune un plan de gestionare peisagistică a parcului.
Din păcate, responsabilitatea pentru acest studiu atât de necesar este pasată de peste un an de zile între primăria Craiova și Regia de Admnistrare a Domeniului Public.
Cerem Consiliului Local Craiova să acorde atenția cuvenită acestui subiect și să aloce, la rectificarea bugetară banii necesari pentru realizarea studiului pedologic și implementarea, pe această bază, a planului de gestionare peisagistică pentru PARCUL ROMANESCU.