Fermierii mehedințeni au termen până pe 15 mai să-și depună cererile de plată pe suprafață. În această perioadă, la APIA Mehedinți se lucrează fără întrerupere, cu excepția nopților în care salariații trebuie să se odihnească. În rest, sunt la serviciu zi de zi, și sâmbăta și duminica și în zilele de sărbătoare. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Mehedinţi informează că până pe data de 15 mai 2018 serviciile de specialitate şi centrele locale din cadrul Centrului Judeţean Mehedinți vor lucra şi în weekend, respectiv în zilele de sâmbătă 28.04.2018, 05.05.2018 şi 12.05.2018, precum şi în zilele libere de 30 aprilie şi 1 mai 2018, pentru primirea cererilor de plată din partea fermierilor. Serviciile de specialitate şi centrele locale implicate în primirea cererilor de plată vor avea program normal de lucru în aceste zile, respectiv orele 08.30 – 17.00.
„Fermierii sunt invitaţi şi în aceste zile să se prezinte la sediile APIA – Centrul Judeţean Mehedinți /centrele locale, pentru depunerea cererilor de plată. Ca şi anul trecut, termenul final de depunere a cererilor rămâne 15 mai, neexistând posibilitatea de a mai fi prelungit, chiar şi cu perceperea de penalităţi, prin urmare reprezentanţii APIA le recomandă fermierilor să se grăbească”, se arată într-un comunicat de presă al APIA Mehedinţi.
Până la această dată, la nivelul județului Mehedinți, au depus cereri aproximativ 63% dintre fermieri (14.300 fermieri), pentru o suprafaţă care reprezintă, însă, doar 40% din suprafaţa totală estimată.
În intervalul 1 martie – 15 mai 2018, fermierii pot depune la Centrele judeţene/locale APIA şi al Centrul Municipiului Bucureşti o singură cerere unică de plată, chiar dacă deţin suprafeţe de teren în localităţi sau judeţe diferite. Pentru suprafaţe mai mari de 50 hectare de teren agricol cererile se depun la centrele judeţene APIA, iar în cazul în care se care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol cererile se depun la Centrele locale. Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.