vineri, noiembrie 22, 2024

Ultima ora

Sport

Primăria reamenajează zonele de picninc de la marginea Slatinei

Slătinenii care aleg să-şi petreacă timpul în aer liber, în minivacanţa de 1 mai, pot să o facă în zonele verzi de la marginea oraşului, municipalitatea reamenajând spaţiile. Autorităţile le reamintesc petrecăreţilor că se pot alege cu amenzi de până la 5.000 lei, dacă nu se comportă civilizat, la picnic.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina, Mugurel Manea, a declarat că municipalitatea a curăţat şi amenajat zona Pădurii Strehareţi, unde au fost înlocuite grătarele şi au fost amplasate containere noi pentru gunoi.
„Noi doar am curăţat şi amenajat zona şi vom continua şi în zilele următoare, până vineri, astfel încât nu doar ziua de 1 Mai, ci tot weekendul prelungit să se poată desfăşura în condiţii optime. Am amenajat cele două perimetre cu grătare, pentru că o parte fuseseră rupte, furate, vandalizate, distruse şi am pus containere pentru gunoi”, a afirmat Manea.
Nu vor lipsi echipamentele gonflabile de distracţie, dar şi comercianţii de îngheţată sau popcorn.
„Totodată, am primit cereri de la comercianţi, pentru zona Strehareţi. Până ieri, erau cinci cereri – cu echipamente de distracţie, cu îngheţată, grătar şi popocorn. Este posibil să se mai depună cereri”, a mai spus Mugurel Manea.
Pe de altă parte, directorul Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop, a recomandat cetăţenilor să nu degradeze sau să vandalizeze zonele de picnic, amenzile ajungând până la 5.000 lei.
„E mai bine ca cetăţenii să încerce să ţină cont de reomandările noastre pentru minivacanţa de 1 mai pentru  că amenzile pot merge până la 5.000 lei”, a declarat Pop.
Recomandări pentru slătinenii care ies în aer liber pentru picnic: să nu distrugă, modifice ori să degradeze amenajările amplasate pe domeniul public; să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate; să depună selectiv deşeurile de ambalaje în containerele inscripţionate corespunzător categoriei de deşeuri, în conformitate cu regulile privind colectarea selectivă; să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă; să respecte orarul de desfăşurare a activităţii de picnic corespunzător zonei respective; să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat; să parcheze autovehiculele doar în zonele special amenajate în acest scop; să păstreze liniştea şi să nu deranjeze comunităţile locale, viaţa sălbatică sau alţi vizitatori; să nu arunce ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate; să respecte ordinea publică şi bunele moravuri, conform prevederilor legislaţiei în vigoare; să nu desfăşoare activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic şi/sau a zonelor indicate pentru activităţile de picnic.

Politica