Pentru a zecea oară consecutiv în România, WWF-România încurajează cetățeni și organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara să stingă lumina timp de o oră, pe 24 martie, la ora locală 20.30. Organizația Națională Cercetașii României se alătură în mod oficial inițiativei WWF.
Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului.
În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de orașe din 128 de ţări au participat la Earth Hour, pe 27 martie Campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.
În Drobeta Turnu Severin, a fost sărbătorită Ora Pământului la Palatul Culturii Teodor Costescu, una dintre cele mai importante instituții publice locale și principalii promotori ai culturii în orașul nostru. Evenimentul a început sămbătă 24 martie, la ora 20:30, la Clubul Artelor.
În program au fost Recital Poezie, Recital Chitară, Aprindere Lumânări Aetos (moment de imagine).
Despre Cercetașii României și World Organization of the Scout Movement
Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” (www.scout.ro) este cea mai veche mișcare educațională de tineret din România, cu aproximativ 5.000 de membri activi în peste 80 de comunități locale. Cercetășia este un model educațional, de formare continuă, având ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili și implicați în comunitățile din care fac parte. Organizaţia Națională „Cercetașii României” este membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) ce numără în prezent peste 40 de milioane membri activi în 224 de ţări şi teritorii, fiind cea mai mare mișcare de tineret din lume.