Autoritățile locale craiovene s-au pregătit, ieri, după ce Craiova a intrat sub incidența unui cod portocaliu de vânt puternic și ninsori abundente, cu tot ce este necesar în astfel de situații. Comandamentul de iarnă a dispus pregătirea tuturor utilajelor din dotare, încărcarea lor cu material antiderapant și staționarea acestora în zonele desemnate pentru a se interveni în timp util.
Pe străzile Craiovei vor acționa nu mai puțin de 50 de utilaje, autoritățile făcând apel și la spiritul civic al cetățenilor. Pentru o bună colaborare între municipalitate și craioveni, aceștia din urmă au la dispoziție Telefonul Cetățeanului: 0251.984.
„Craiova a intrat, din seara zilei de 22 martie, sub incidența unui Cod Portocaliu de vânt puternic și ninsori abundente. Utilajele sunt pregătite pentru intervenție și avem la dispoziție peste 1.000 tone de material antiderapant. Rog pe această cale toți locuitorii Craiovei să evite deplasările care nu sunt absolut necesare pentru a evita astfel producerea de ambuteiaje și pentru a facilita intervenția utilajelor de deszăpezire. De asemenea, rog craiovenii să aibă grijă unde-și parchează autoturismele pentru a nu bloca accesul echipelor de intervenție, să depoziteze zăpada îndepărtată de pe mașini pe spațiul verde din apropiere sau, dacă nu este posibil, în grămezi, la marginea trotuarului, să degajeze zăpada de pe căile de acces în blocuri sau de pe trotuar, în dreptul imobilului în care locuiesc și să nu arunce zăpada pe carosabil. Deținătorii cu orice titlu ai spațiilor comerciale de pe teritoriul municipiului au obligația de a îndepărta zăpada din dreptul acestora. Vă reamintesc faptul că planul de acțiune prevede intervenția doar pe arterele principale și în cazurile de urgență atât timp cât precipitațiile sunt însemnate cantitativ, urmând ca atunci când acestea își vor diminua intensitatea sau vor înceta să se intervină și pe arterele secundare și în parcările dintre blocuri”, a transmis primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu.
Zăpada pe care craiovenii o vor strânge de pe trotuare sau din fața porților, în cazul celor care locuiesc la casă, va fi strânsă de mașinile Salubrității și dusă în zona gropii de gunoi de la Mofleni.