luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Compania de Apă Olt continuă investiţiile în protecţia mediului

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, marcată în fiecare an pe 22 martie, Compania de Apă Olt îşi reafirmă intenţia de a continua investiţiile în protecţia mediului.

 

În ultimii 10 ani, Compania de Apă Olt a realizat investiții importante pentru a proteja mediul înconjurător și, implicit, sursele de apă. Prin accesarea de fonduri europene în cadrul proiectului „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în județul Olt”, Compania de Apă Olt a construit stații de epurare noi în orașele Potcoava, Piatra-Olt și Drăgănești-Olt și le-a reabilitat pe cele deja existente, astfel încât apa provenită din canalizare să fie tratată corespunzător și apoi evacuată, la parametrii care să nu afecteze râurile și pâraiele care primesc apa din stațiile de epurare.

Prin modernizarea și extinderea Stației de Epurare Slatina, localitatea cea mai mare din aria de operare a Companiei de Apă Olt, apa evacuată în râul Olt, aproximativ 4,5 milioane de metri cubi pe an, se aliniază prevederilor legislației naționale și europene și nu afectează mediul înconjurător.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit unui comunicat, Compania de Apă Olt va continua investițiile în protecția mediului și în perioada următoare prin proiectele depuse în cadrul „Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020” ce vor fi implementate în mai multe localități din județul Olt care fac parte din operatorul regional.

Vor fi reabilitate și extinse stațiile de epurare din Balș, Caracal și Corabia și se vor construi stații de epurare noi în câteva aglomerări rurale, Gostavățu – Băbiciu – Scărișoara, Bălteni – Perieți – Schitu, Fărcașele – Dobrosloveni și Șerbănești – Crâmpoia. Și în comunele Rusănești și Tia Mare vor fi construite stații de epurare, iar în comuna Vișina se va extinde stația de epurare existentă.

„Scopul Companiei de Apă Olt este să oferim apă de calitate și să protejăm mediul înconjurător. Calitatea vieții depinde de calitatea apei și de aceea trebuie să avem grijă de sursele de apă. În toate localitățile unde Compania de Apă Olt operează, apa provine din foraje de medie și mare adâncime și garantăm că aceste surse sunt nepoluate, așa cum arată analizele de laborator. Tema din acest an a Zilei Mondiale a Apei are un mesaj clar «Natură nepoluată pentru apă de calitate», adică fiecare deșeu sau PET pe care îl aruncăm poluează solul și implicit sursele de apă. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi, operator regional și utilizatori de apă să avem grijă de mediul înconjurător”, a declarat directorul pentru Calitatea Mediului din cadrul Companiei de Apă Olt, Cristian Bircea.

Conferința Națiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro a adoptat, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care ziua de 22 martie devenea Ziua Mondială a Apei (World Water Day).

Compania de Apă Olt organizează cu această ocazie, vizite la stațiile de epurare, dar având în vedere avertizările meteorologice, acestea au fost amânate.

Politica