Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova organizează miercuri, 21 martie, ora 11.00, la sediul secţiei din str. Popa Șapcă nr. 8, conferința „MONITORIZAREA CALITĂȚII APEI DUNĂRII ȘI A SEDIMENTELOR PE SECTORUL BAZIAȘ – DELTA DUNĂRII”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Muzeul – o şcoală altfel”, cu o serie de videoproiecții susținute de profesor univ. dr. Elena Gavrilescu din cadrul Departamentului de Biologie și Ingineria Mediului, Facultatea de Horticultură a Universităţii din Craiova.
În fapt, conferința se dorește a fi o lecție interactivă de ecologie privind structurile și funcțiile ecosistemelor acvatice din sectorul românesc al Dunării (compoziția fizico-chimică a apei și sedimentelor, populațiile planctonice și bentonice, conservarea biodiversității), măsurile de protecție ale apelor fluviului în concordanță cu Directiva Cadru a Uniunii Europene, efectele produse de impactul antropic și al activităților industriale asupra calității apelor Dunării.
La manifestare vor participa studenţii Departamentului de Biologie și Ingineria Mediului al Facultăţii de Horticultură a Universităţii din Craiova și elevii Colegiului Tehnic Costin D. Nenițescu îndrumați de prof. de protecția mediului Iulia Cristea, Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu, îndrumați de prof. de biologie Mihaela Dinu.