luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Mehedinți: Prefectul a pierdut procesul cu „generăleasa” și la Curtea de Apel Craiova. Sentința instanței este definitivă!

Inspectorul școlar general de la ISJ Mehedinți, profesor doctor Mirela Pintea Enea:Domnul prefect m-a jignit public în repetate rânduri. Nu așa se vorbește despre o doamnă. Are și dumnealui fiică, soție!”

Prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea: Eu am zis că să se termine odată cu funcționarii ăștia care au obținut funcțiile prin bătături la genunchi și la frunte, dar n-am pronunțat nici un nume! Zice că ar fi o conotație sexuală această declarație”

Curtea de Apel Craiova a decis miercuri, 14 martie 2018, printr-o sentință definitivă, că prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a jignit-o și i-a lezat demnitatea și imaginea publică profesoarei doctor Mirela Pintea Enea, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți. Și pentru asta Drăghiea este obligat de instanță să plătească 5.000 de lei daune morale, 5.355 de lei cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat și să publice pe cheltuiala lui într-un ziar de tiraj naţional hotărârea cu pricina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pârâtul Nicolae Drăghiea a scăpat ieftin, dacă se poate spune așa, întrucât reclamanta Mirela Pintea Enea a solicitat în instanță prefectului o sumă mult mai mare, respectiv, 250.000 de lei drept daune morale. Procesul pe fond s-a judecat la Tribunalul Mehedinți unde câștig de cauză a avut tot Mirela Pintea Enea. Practic, la apel, Curtea de Apel Craiova a menținut dispozițiile sentinței Tribunalului Mehedinți numai că în loc de 2.000 de lei a stabilit 5.355 lei cheltuiala de judecată onorariu avocat reclamantă, de plată în sarcina pârâtului Nicolae Drăghiea.

Iată soluția de fond la Tribunalului Mehedinți

Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 5.000 lei cu titlu de despăgubiri morale pentru fapta ilicită săvârşită precum şi la publicarea într-un ziar de tiraj naţional, a prezentei hotărâri. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 100 lei reprezentând taxă judiciară de timbru şi a sumei de 2.000 lei onorariu de avocat redus în condiţiile art.451 alin.2 cod procedură civilă. Cu apel. Document: Hotărâre  45/2017  02.10.2017”

Iată soluția definitivă a Curții de Apel Craiova

,,Respinge apelul declarat de către pârât ca nefondat. Admite apelul formulat de către reclamantă. Schimbă în parte sentinţa civilă în sensul că obligă pârâtul către reclamantă la plata sumei de 5.355 lei cheltuieli de judecată reprezentând onorariu de avocat. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei civile. Definitivă.
Document: Hot
ărâre  821/2018  14.03.2018”

Totul ar fi pornit de la o declarație jignitoare , cu conotație sexuală”

Cu ceva timp în urmă prefectul de Mehedinți Nicolae Drăghiea a sesizat Ministerul Educației că sunt nereguli la ISJ Mehedinți arătând cu degetul către Mirela Pintea Enea. În acest context Drăghiea ar fi criticat-o public în mai multe rânduri pe Mirela Pintea Enea și ar fi declarat pentru o televiziune locală că o să se termine odată cu funcționarii ăștia care au obținut funcțiile prin bătături la genunchi și la frunte”. Simțindu-se lezată, Mirela Pintea Enea îl acționează în judecată pe Drăghiea și îi solicită 250.000 de lei daune morale. Ca o coincidență sau nu, la scurt timp, Mirela Pintea Enea este destituită din funcție. Lucrurile nu rămân așa întrucât aceasta merge în instanță și câștigă procesul cu Ministerul Educației și revine pe postul de inspector școlar general, ocupat prin concurs. Prefectul Nicolae Drăghiea nu a comentat revenirea Mirelei Pintea Enea pe postul din care fusese destituită. De fapt nu avea ce să mai spună din moment ce justiția se pronunțase. În schimb despre procesul său civil în care i s-au solicitat 250.000 de lei daune morale a spus tot timpul că are argumente solide să se considere nevinovat.

Ce spunea prefectul: „N-am nici o îngrijorare!”

Cu ceva timp în urmă, înainte ca vreo instanță să se pronunțe, pârâtul Nicolae Drăghiea ne-a povestit varianta lui: Anul trecut dacă nu mă înșel au fost demiși mai mulți directori din învățământul mehedințean printre care și consilierele județene de la Colegiul Tudor și Colegiul Pedagogic din Severin. Cei de la o televiziune locală din municipiu au făcut un material, o știre pe această temă și într-o convorbire telefonică pe subiect eu am zis ca o să se termine odată cu funcționarii ăștia care au obținut funcțiile prin bătături la genunchi și la frunte. Eu n-am pronunțat nici un nume. Asta a fost atunci. După ce am sesizat ulterior că sunt nereguli la ISJ Mehedinți și am sesizat Ministerul Educației dumneaei m-a acționat în judecată. Motivul, zice că ar fi o conotație sexuală, o declarația a mea de la acel material la televiziune. N-am nici o îngrijorare aștept soluția instanței fără pic de emoții pentru că mă știu nevinovat. Am încredere în justiție!”, spunea prefectul Nicolae Drăghiea.

Mirela Pintea Enea: „M-a jignit public în repetate rânduri. Nu așa se vorbește despre o doamnă. Are și dumnealui fiică, soție!”

Tot atunci înainte de pronunțarea vreunei instanțe am reușit să obținem și punctul de vedere al reclamantei Mihaela Pintea Enea: Domnul prefect Drăghiea m-a jignit în repetate rânduri. Nu așa se vorbește despre o doamnă. Are și dumnealui fiică, soție, fiica dacă nu mă înșel lucrează tot în învățământ. Eu nu am făcut decât să-mi apăr demnitatea și onoarea. Este vorba de atitudinea domnului prefect în ceea ce mă privește. Nu-i adevărat, eu nu am destituit nici un director. Nu le-am mai prelungit detașarea pe postul de manageri în urma unei analize obiective. Detașarea se dă în fiecare an. Am deranjat prin munca mea! Nu știu dacă suma ce reprezintă daunele morale este mare sau mică, numai justiția poate aprecia acest lucru. Sper să se facă dreptate, și eu am încredere în justiție, nu numai dumnealui”, ne-a declarat Mirela Pintea Enea.

Politica