Nu mai puţin de 130 de persoane au beneficiat, în primele două luni din acest an, de programele de formare profesională organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, prin intermediul Centrelor de Formare Profesională a Adulţilor Dolj şi Mehedinţi. De asemenea, alte 319 persoane beneficiază de instruire chiar la locul de muncă, prin programe de ucenicie.
Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Dolj, Alina Ghercioiu, cele şapte cursuri de formare profesională sunt gratuite, având ca sursă de finanţare bugetul asigurărilor pentru şomaj. Instruirea a fost organizată pentru următoarele ocupaţii precum: inspector resurse umane, inspector securitate şi sănătate în muncă, operator introducere, validare şi prelucrare date, îngrijitor copii, manager proiect, manager resurse umane, competenţe comunicare în limba engleză.
Peste 30 de specializări
Înscrierile la cursuri de formare se fac şi la această dată, specializările fiind variate.
„În această perioadă, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj face înscrieri la programe de formare profesională organizate în peste 30 ocupaţii/specializări solicitate pe piaţa muncii: dulgher/tâmplar/parchetar, electrician în construcții, fierar betonist, instalator instalații tehnico-sanitare şi de gaze, sudor, zidar/pietrar/tencuitor, zugrav/tapetar/ipsosar, bucătar, ospătar, cofetar-patiser, brutar, coafor, frizer, manichiurist/pedichiurist, cosmetician, machior, îngrijitor copii, îngrijitor bătrâni la domiciliu, infirmieră, comunicare în limba engleză/germană, administrator imobile, inspector securitate şi sănătate în muncă, inspector resurse umane, operator introducere validare şi prelucrare date, manager proiect, manager resurse umane”, a explicat Ghercioiu.
Avantaje pentru beneficiarii programului
Înscrierea se face în baza unei cereri însoţită de un set de acte (actul de identitate; certificatul de naştere; ultimul act de studii; actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice), beneficiarii având o serie de avantaje. Aceştia au dreptul la pregătire teoretică şi practică pe toată durata cursului, la manuale, materiale de instruire şi rechizite; la echipament de protecţie pe timpul instruirii practice, dacă este cazul, la consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului. De asemenea, pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, beneficiază de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun. Pentru informaţii suplimentare privind înscrierea la programele de formare profesională, persoanele interesate se pot adresa Compartimentului Informare şi Consiliere Profesională din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, Craiova, str. Eugeniu Carada, nr.13A, telefon 0251 / 306.100.