Social-democraţii doljeni s-au întrunit, sâmbătă, în conferinţă extraordinară pentru a aproba mai multe rezoluţii privind conducerea partidului, dar şi cu referire la unele proiecte pe care Craiova le aşteaptă să fie realizate de ceva vreme.
386 de pesedişti au votat să îl susţină în continuare pe Liviu Dragnea la conducerea partidului, la Congresul din 10 martie 2018. Ca vicepreşedinţi, social-democraţii doljeni îi vor pe Lia Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu.
„Având în vedere prevederea statutară de alegere a președintelui de către toți membrii de partid și rezultatul scrutinului organizat în 2015, la care domnul Liviu Dragnea a obținut peste 420.000 de voturi, dar și menținerea actuală a acestei prevederi în statut la Congresul din 10 martie 2018, organizația PSD Dolj susține atât menținerea prevederii statutare a alegerii președintelui partidului de către toți membrii de partid, cât și susținerea în continuare a domnului Liviu Dragnea pentru funcția de președinte al partidului. Această susținere este și rezultatul activității președintelui Liviu Dragnea la alegerile parlamentare din decembrie 2016 în baza unui Program de Guvernare elaborat pentru prima dată în România de către un partid politic, dar mai ales modul de urmărire a îndeplinirii tuturor prevederilor sau angajamentelor asumate prin acest program”, se arată în rezoluţia adoptată de PSD Dolj, afirmându-se, totodată, că rămânerea în funcţie a lui Dragnea este „garanție sigură a îndeplinirii obiectivelor prevăzute în Programul de Guvernare 2016 – 2020”.
În ceea ce priveşte menţinerea Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de vicepreşedinte al PSD, social-democraţii de la Dolj arată în rezoluţia adoptată că aceasta „a demonstrat în activitatea sa politică și profesională, fermitate și competență în promovarea programului de guvernare, în susținerea programului politic al partidului, realizând în acest fel una dintre cele mai bune comunicări, atât la nivel național cât şi local. A militat permanent pentru dezvoltarea continuă atât a municipiului Craiova, a județului Dolj și a regiunii noastre susținând permanent proiecte și programe cu caracter economic de infrastructură, sănătate și educație. La aceasta adăugăm faptul că este primul ministru al muncii care promovează și își asumă pentru prima dată o lege a salarizării cât și a pensiilor”.
Despre Paul Stănescu, preşedinte PSD Olt, pe care îl vor vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, social-democraţii doljeni spun că „prin activitatea sa profesională şi politică, a demonstrat o implicare permanentă pentru dezvoltarea regiunii Oltenia, și programe de dezvoltare armonioasă a tuturor regiunilor şi localităților din ţară”.
Pentru funcţia de secretar executiv al partidului, PSD Dolj a votat susţinerea lui Marian Neacșu, actualul secretar general al partidului.
175 de delegaţi trimite PSD Dolj la congresul naţional al partidului, din 10 martie.
“Doresc să vă mulțumesc tuturor pentru implicarea pe care organizația noastră a avut-o în campania electorală, pentru modul în care ne-am desfășurat împreună toată activitatea politică. La congresul de săptămâna viitoare, organizația de la Dolj are 175 de delegați, cel mai mare număr pentru o organizație județeană. Criteriul a fost unul al performanței iar noi avem 9 parlamentari, am avut un număr foarte mare de voturi, s-a luat în calcul ultimele alegeri, iar lucrul acesta ne face și ne pune în situația ca, de câte ori mergem la București, să fim mândri, iar forța organizației este dată de efortul fiecăruia dintre dumneavoastră. Meritați respectul nostru, meritați respectul meu pentru ce am făcut împreună și pentru rezultatele pe care le avem”, le-a transmis Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj, membrilor organizaţiei pe care o conduce.
Spitalul regional se va face „fără dubiu”
PSD Dolj a adoptat sâmbătă o rezoluţie privind susţinerea construirii unui spital regional la Craiova. Realizarea lucrării fusese pusă sub semnul întrebării, din mai multe motive, însă preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, spune că este fără dubiu că acest spital se va face la Craiova, că nu mai are niciun fel de impediment.
„În cursul zilei de ieri (n.r. – vineri), împreună cu domnul primar ne-am întâlnit cu celelalte două municipii, Cluj și Iași, la doamna ministru a Sănătății și împreună cu Ministerul Mediului, mai multă lume care contribuie, arhitecții, și ne-am prezentat punctul de vedere cu ceea ce urmează să facem la Craiova. Am ieșit cu o dezamăgire, în ultimul timp pentru că s-a cântat pe foarte multe voci. Au fost mai mulți oameni din această zonă care știau mai multe lucruri despre spitalul regional decât știam noi, președintele Consiliului Judeţean și primarul. Atunci am stabilit un lucru foarte clar, cu toți cei care au utilități de adus la spital și nimeni n-a spus că nu se poate. În acest moment s-a trecut de la cele 18 hectare și s-a ajuns la 27 de hectare. În cursul zilei de ieri documentul a ieșit de a OCPI și s-a depus pentru intabulare. Luni, va ieși documentul final și așa cum am stabilit cu doamna ministru, documentul pleacă direct la București și în prima ședință de guvern, joi cred că este, va intra la Ministerul Sănătății. Alte 14 hectare trec la Ministerul Educației unde se va construi un campus universitar. Din punctul nostru de vedere sunt două proiecte diferite, ne concentrăm în primul rând pe spitalul regional, însă n-avem nimic împotrivă să se facă și campusul universitar. Am înțeles că profesorii și studenții care sunt la cursuri nu pot să facă drumul până să ajungă aici și așa e și normal. Așa se va face cu toate celelalte spitale, în jurul lor se vor construi campusuri universitare.
Între 12 și 14 martie vor fi prezenți la Craiova cei care se ocupă de proiectare și de studiul de fezabilitate, din Luxemburg și din Austria. Atunci vor fi mai multe discuții și vom merge la fața locului să vedem cum se poziționează acest spital.
Un impediment este că e și punctul zero al drumului expres. Cei care aveau conducte, OMV, Conpet, au spus că dacă li se va cere oficial vor muta aceste conducte. Suntem pe drumul cel bun. De abia acum putem spune că suntem și noi implicați cu toate forțele și pentru a face posibil și din punct de vedere legal, Consiliul Local Craiova, în prima ședință, va da o Hotărâre în care să avem un fel de protocol aprobat ca legea să ne permită să putem interveni cu bani mai târziu, iar în prima ședință de Consiliu Judeţean vom da o hotărâre similară”, a declarat Ion Prioteasa.
Tot în cadrul conferinţei de sâmbătă, PSD Dolj a adoptat o rezoluţie de „susţinere” a proiectului privind construirea drumul expres Craiova-Balş-Slatina-Piteşti, aflat în continuare în procedură de achiziţie publică.