S-au antrenat constant, au muncit în sălile de sport din Craiova, unii au apelat chiar la profesori de educație fizică pentru a fi siguri că execută corect exercițiile, dar au avut nenorocul de a nu trece de probele sportive. Pentru o parte dintre candidații concursului organizat de cele două școli de poliție din țară, căci despre ei vorbim, o „taxare” de trei secunde a reprezentat limita dintre izbutire și nereușită. Din județul Dolj, 116 tineri au devenit elevi ai Școlii de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, la cea din Cluj Napoca neavând niciun admis. Întrucât sunt posturi de poliție din județul nostru care se confruntă cu deficit de personal, conducerea IPJ Dolj a stabilit deja cum vor fi alocați viitori oameni ai legii.
Cel mai mare punctaj obținut de candidații doljeni a fost de 88 de puncte, din 100 cât este maximul.
„În urma concursului organizat de către Școala de Agenți de Poliție <<Vasile Lascăr>> Câmpina, au fost admiși 116 candidați din județul Dolj, în timp ce la Școala de Agenți de Poliție <<Septimiu Mureșan>> Cluj Napoca nu au fost admiși candidați din județul Dolj. Cel mai mare punctaj obținut de unul dintre candidații din Dolj a fost de 88 de puncte din 100 posibile”, a precizat Cătălin Dochia, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.
„La probele sportive contează foarte mult și acele câteva clipe de noroc”
Foarte mulți dintre candidații care au trecut prin emoțiile concursului, dar care de această dată nu au reușit să obțină punctajul necesar în vederea admiterii, s-au plâns de condițiile din sălile de sport.
„Evident că nu căutăm scuze, pretexte. Cei care au fost testați în prima zi au avut parte de o exigență mai ridicată, după care nici comisia nu a mai fost așa dură. Partea proastă a fost că în sala unde am dat eu probele aluneca foarte rău podeaua. Au văzut acest lucru și cei din comisie, dar ne-au spus că acestea sunt condițiile și că nu au cum să le remedieze. Nu am avut pantofi sport cu talpă din cauciuc și automat mi-a fost foarte greu. Au fost și emoțiile. A fost pentru prima dată când am participat la concurs și nu mă voi opri aici. Trei secunde mi-au adus acest răspuns nefavorabil. O taxare de trei secunde. Cu siguranță data viitoare voi fi și mai stăpână pe situație. Oricum, la probele sportive contează foarte mult și acele câteva clipe de noroc. Sper să le am data viitoare”, a povestit una dintre candidatele din Dolj.
Deficit de personal
Cu privire la zonele unde se înregistrează deficit de personal, nevoie de angajați este la posturile de poliție din Melinești și Filiași.
„Precizăm faptul că Secția de Poliție Rurală 1 Melinești și Secția de Poliție Rurală 15 Filiași sunt subunitățile din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dolj care se confruntă cu această problemă. Facem precizarea că, având în vedere această situație, conducerea Inspectoratului a luat decizia ca polițiștii care vor fi alocați către IPJ Dolj, fie prin absolvirea studiilor la unitățile de învățământ ale MAI, fie prin transfer de la alte inspectorate, să fie direcționați cu preponderență către aceste zone”, a conchis Dochia.