Un nou rând de cărți își așteaptă cititorii începând cu luna în curs. Este vorba despre noutățile lunii februarie. Ca în fiecare lună, oferta de carte propusă utilizatorilor bibliotecii este pe cât de generoasă, pe atât de diversă. Publicate în ultimii doi ani, 2016 și 2017, cărțile disponibile la bibliotecă începând cu luna februarie ating o paletă extinsă de gusturi și preocupări de la psihologie și formare profesională la romane consacrate, istorie, pamflete, dar și preocupări mondene și cotidiene.
Suporterii literaturii japoneze au noi motive de bucurie. Cartea “Amurgul Marinarului”, ultima traducere în limba română a autorului Mishima Yukio, este disponibilă, începând cu această lună, la bibliotecă. Romanele lui Dan Stanca și Aris Fioretos, “Anii frigului: roman”, respectiv “Mary: roman”, completează o tipologie de carte pentru care utilizatorii arată un interes constant. Cristian Bădiliță, cu “Poetul şi procuratura : procesul lui Baudelaire şi cele 13 poeme inculpate”, și Gabriel Liiceanu, cu “România: o iubire din care se poate muri”, vin să răspundă unei nevoi pe care foarte mulți dintre cititorii bibliotecii au formulat-o în ultima perioadă.
O tendință pe care nu o putem ignora și pe care, dimpotrivă, o încurajăm este dezvoltarea fără precedent a genului de formare și dezvoltare psihologică și profesională. Amatorilor acestui gen le sunt rezervate cărțile “Familia ca pacient: terapia conflictelor în cuplu şi familie”, autor Horst-Eberhard Richter, dar și Caracterul nevrotic: trăsăturile principale ale psihologiei şi psihoterapiei individuale comparative, semnată de fondatorul școlii de psihologie individuală, Alfred Adler. La fel de instructivă este și cartea “Riscurile puterii celor care ajută: pentru psihologi, medici, asistenți sociali, profesori și preoți”, autor Adolf Guggenbühl-Craig.
Cartea de istorie are o largă căutare, motiv pentru care colecțiile noastre s-au îmbogățit cu o serie de titluri precum “Churchill”, “Ion I. C. Brătianu. Inginer, constructor și om de stat”, “Regina Victoria: secretele unei epoci” sau “Creșterea și decăderea marilor puteri”. “America la răscruce: un dialog transatlantic” este propunerea pe care le-o facem celor preocupați de politologie și evoluții contemporane.
“De-a lungul “Anului Centenar”, cartea de istorie va fi privilegiată în raport cu toate celelalte genuri literare sau de specialitate. Fără să neglijăm genurile pentru care utilizatorii noștri manifestă un interes permanent, vom trata cu maximă seriozitate suplimentarea fondului de carte de istorie. Marcarea unui secol de la înfăptuirea Marii Uniri este un bun prilej de a ne familiariza cu istoria noastră recentă, cu evenimentele, artizanii și faptele care au făcut posibilă întregirea națională de la 1918. În fiecare lună a anului vor intra în colecțiile noastre cărțile și documentele pe care le considerăm necesare în vederea realizării unui profil integral al Primului Război Mondial și al Unirilor din 1918. Întregul proces nu este inițiat în 2018, ci vine în prelungirea unui efort la care ne-am angajat cu câțiva ani în urmă”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.