sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Buget cu 20 milioane lei mai mare decât anul trecut. Sumele suplimentare, la investiţii

Aleşii judeţeni au votat, vineri, bugetul judeţului Olt, pe anul 2018, dar şi estimările pe anii 2019-2020, în visteria CJ regăsindu-se cu 20 de milioane lei mai mult decât anul precedent.

Bugetul de venituri şi cheltuieli al judeţului Olt, pe anul 2018, depăşeşte suma de 270 milioane lei. Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a declarat că sumele suplimentare vor fi îndreptate către investiţii.

„Prin noua formulă de buget, judeţul Olt câştigă nişte sume importante care se vor regăsi la nivelul investiţiilor. Astăzi, am aprobat acest buget, am aprobat şi cofinanţarea către unităţile administrativ teritoriale. O serie de localităţi, care nu reuşeau să-şi asigure programele de co-finanţare şi să-şi susţină execuţia bugetelor pe anul acesta, au primit o parte din sumele necesare din alocările consiliului judeţean. Toate aceste lucruri se vor vedea la nivelul investiţiilor şi modernizărilor din judeţ. Bugetul din acest an este mai mare decât cel de anul trecut cu aproximativ 20 de milioane de lei”, a afirmat Marius Oprescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În aceeaşi şedinţă au fost aprobate alte două hotărâri prin care au fost repartizate către primăriile din judeţ sume provenite din cotele defalcate din impozitul pe venit şi din Taxa pe Valoare Adăugată (TVA). Banii trebuie folosiţi de primării pentru achitarea datoriilor şi pentru co-finanţarea proiectelor de investiţii.

„Am încercat să avem în vedere ca toate primăriile să reuşească să-şi construiască un buget de funcţionare, în primul rând”, a mai declarat Marius Oprescu.

 

Bani pentru reabilitarea Policlinicii vechi din Slatina

În acest an, va începe reabilitarea clădirii Policlinicii vechi de pe strada Aleea Tineretului din Slatina, Consiliul Judeţean Olt alocând fonduri pentru această investiţie, în bugetul pe anul 2018.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că investiţia se va întinde pe mai mulţi ani, astfel încât activitatea instituţiilor care funcţionează în acest imobil să nu fie afectată.

„Vom scoate la licitaţie şi reabilitarea clădirii Policlinicii vechi din Slatina. Va fi un contract multianual pentru că această clădire este dată în folosinţă şi nu vom putea să închidem toată policlinica o dată. Probabil că proiectul va fi implementat treptat, aşa cum am făcut şi cu Neonatologia şi Pediatria, în Spitalul Judeţean. Contractul multianual ar putea fi pe trei sau patru ani, astfel încât în timp ce facem modernizările, Policlinica veche să funcţioneze în continuare”, a declarat Oprescu.

În Policlinica veche funcţionează mai multe instituţii: Serviciul de Medicină Legală Olt, Dispensarul TBC al Spitalului Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică, Casa Judeţeană de Pensii – Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, Centrul de Transfuzie Sanguină Olt, Centrul Judeţean de Aparatură Medicală, cabinete medici de familie.

Pentru a putea interveni asupra imobilului, a fost nevoie ca aleşii judeţeni să revoce o hotărâre veche de 11 ani, prin care clădirea a fost dată în folosinţă mai multor instituţii, care se obligau să o întreţină din toate punctele de vedere. Oprescu a explicat că aceste instituţii nu dispuneau de banii necesari pentru investiţii şi de aceea s-a luat decizia ca CJ Olt să intervină.

Finanţare şi pentru reabilitarea sediului secundar al Ambulanţei din Caracal

Peste 20 milioane lei din bugetul Consiliului Judeţean Olt vor merge către construirea unui nou sediu al staţiei de ambulanţă de la Caracal.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că odată cu asigurarea finanţării, urmează lansarea licitaţiei pentru construcţie.

„În urma aprobării bugetului de anul acesta, avem banii prinşi, toţi banii, să construim staţia de ambulanţă de la Caracal. Proiectul a fost aprobat, în şedinţele de consiliu judeţean trecute şi, astăzi, am aprobat şi banii, urmând ca în perioada următoare să demarăm efectiv licitaţia pentru construcţie. Investiţia de aici se ridică la peste 20 de milioane lei. Aşa vom proceda şi cu celelalte staţii de ambulanţă sau cu părţi componente din ele, acolo unde trebuie modernizate”, a declarat Oprescu.

El a explicat că imobilul care găzduia staţia Ambulanţei din Caracal a fost dărâmat.

„La Caracal a fost o situaţie deosebită. Efectiv a trebuit să dărâmăm tot ce era acolo pentru că nu îndeplinea deloc normele privind desfăşurarea activităţii unui sediu secundar al Ambulanţei”, a mai afirmat Oprescu.

Şeful CJ a reiterat sprijinul forului judeţean pentru aducerea la standarde moderne a tuturor staţiilor de ambulanţă din judeţ.

„Celelalte sedii arată ceva mai bine, dar nu toate corespund normelor. Ne vom implica anual şi în anii următori vom avea toate staţiile de ambulanţă puse la punct, după modelul celei de la Caracal. Termenul de execuţie nu cred că va fi unul foarte lung. Din momentul în care noi vom ridica în SEAP, nu ştim cum vom sta cu contestaţiile. Aşa cum ştiţi, românii sunt campioni să se conteste unii pe alţii, în loc să terminăm mai repede proiectele de investiţii”, a spus Marius Oprescu.

Politica