Decorațiuni confecționate din lemn, crenguțe de brad, hârtie, fire de lână, paste făinoase, picturi pe lemn și coronițe cu specific de sărbătoare, toate acestea au fost pregătite de către studenții Facultății de Horticultură pentru cea de-a VII-a ediție a Târgului de Crăciun Winterland. Evenimentul este găzduit de holul central al Universității din Craiova, târgul fiind deschis până în data de 19 decembrie. Fiind vorba despre o manifestare cu scop caritabil, suma de bani obținută va ajunge la Mihnea Diaconu, din Craiova, care la numai 7 ani a învățat să poarte crâncena luptă cu leucemia. Băiețelului i-a fost pus acest diagnostic în vara anului curent, singura lui șansă fiind un transplant de măduvă. Intervenția va fi efectuată de către o echipă de medici de peste hotare, costurile fiind de peste 100.000 de lei.
Bucăți de paste făinoase, de diverse forme, au prins viață în mâinile unei tinere din Craiova. Imaginația și convingerea că scoicile și penele din făină pot lua forma unor steluțe numai bune pentru prins în bradul de Crăciun au ajutat-o pe studenta de la Horticultură să confecționeze astfel de decorațiuni.
„Am pregătit mai multe obiecte din materiale reciclabile. Eu am făcut, de exemplu, steluțe pentru pus în brad, din paste făinoase. Pentru acest proiect am lucrat și individual, dar și în echipă. Am participat la confecționarea acestor decorațiuni. Mai avem la vânzare și sticle de vin produs de Facultatea de Horticultură Craiova. Nu aveam cum să nu participăm la acest eveniment, mai ales că este totul în scop caritabil”, a spus Maria Ungureanu, studentă a facultății de Horticultură din cadrul UCV, Specializare Peisagistică.
Obiecte din materiale reciclabile
La ediția din acest an a Târgului de Crăciun Winterland au participat 27 de studenți. Aceștia au primit diplome pentru munca depusă dar cea mai mare răsplată este faptul că îl pot ajuta pe Mihnea în drumul lui spre vindecare, după cum au spus tinerii. Craiovenii care vor să își decoreze casa cu produse de sezon și totodată să susțină o cauză nobilă, au la dispoziție standurile din holul central al Universității din Craiova. Oferta este bogată și diversificată, tinerii expunând obiecte lucrate manual din materiale reciclabile. Încă din prima zi a manifestării, din data de 14 decembrie, craiovenii au mers acasă cu brăduți din lemn sau din conuri, cu acele coronițe de sezon, clopoței, oameni de zăpadă, bucăți de lemn viu colorate sau cu vin produs chiar de către reprezentanții Facultății de Horticultură din Craiova.
„De Crăciun să aducem un strop de bucurie lui Mihnea și familiei sale”
Decanul Facultății de Horticultură apreciază munca și talentul studenților.
„Ca de fiecare dată, studenții Facultății de Horticultură, în special cei de la specializările Peisagistică și Horticultură, au gândit și realizat obiecte specifice sărbătorilor de iarnă. Obiectele vor fi vândute și banii strânși vor fi donați în scop nobil. Anul acesta, am decis să ajutăm un băiețel de 7 ani. Mihnea Diaconu este bolnav de leucemie și are nevoie de ajutorul nostru. Le mulțumesc acestor tineri minunați ai Facultății de Horticultură care și-au dăruit din talentul, cunoștințele și abilitățile lor în acest scop nobil. Stă în puterea noastră ca și de data aceasta să fim acei spiriduși care ajută să împrăștie lucrurile bune și să reușim ca de Crăciun să aducem un strop de bucurie lui Mihnea și familiei sale”, a menționat Sina Cosmulescu, decanul Facultății de Horticultură din cadrul Universității din Craiova.
Mihnea are nevoie de noi!
Mihnea Diaconu, băiețelul de 7 ani, din Craiova, a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică cu celule T, în vara acestui an. Băiețelul are nevoie urgent de ajutorul nostru pentru a reuși să învingă boala. În prezent, copilul este sub tratament la Spitalul Fundeni din București, dar pentru a câștiga lupta va avea nevoie de un transplant de măduvă. Această intervenție se va face în străinătate și va costa peste 100.000 de lei. Între timp, pentru a rezista tratamentului cu citostatice, băiețelul face transfuzii de sânge. Îl putem ajuta și în acest sens, donând sânge grupa 01 cu Rh pozitiv, la Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova. Pot dona şi persoanele care nu au această grupă de sânge pentru că se fac schimburi între Craiova şi Bucureşti. Foarte important este ca toţi cei care donează să facă menţiunea: Mihnea Andrei, Spitalul Clinic Fundeni din Bucureşti, Clinica Oncologie Pediatrică – Pediatrie 2, medic curant conf. dr. Anca Coliţă. Cei care doresc să îl ajute pe Mihnea pot face donații în contul: RO30INGB0000999906587641; titular: Diaconu Matei. De asemenea, firmele care doresc să facă sponsorizări pot contacta Asociația „Devotament și Încredere”, înființată de Matei Diaconu, tatăl lui Mihnea, special pentru acest caz.