Un infarct a pus capăt vieţii unui jurnalist care, de 28 de ani, era implicat în viaţa Cetăţii cu toate puterile sale: Tiberiu Pătru. De curînd, obţinuse licenţă pentru un post de televiziune în Craiova şi, în aceste zile, lucra intens pentru acest proiect ce urma să fie încoronarea unei întregi cariere de jurnalist. Cu Tiberiu Pătru am copilărit, am fost tineri împreună, am început gazetăria împreună la celebra noastră revistă „Cartel”, am lucrat împreună la cotidianul „Ediţie specială”. El a întemeiat în Craiova cotidianul „Ora”, revista „Conflict” şi a fost corespondentul „Evenimentului zilei” şi al BBC. Toate acestea nu sunt decât o parte din activitatea unui om care a iubit nespus meseria de gazetar.
Tiberiu Pătru era însă şi un prozator talentat, debutul său literar făcându-se în „SLAST”-ul lui Ion Cristoiu. Era, în acelaşi timp, un mare iubitor de carte şi, pentru că îl cunosc din copilărie, ştiu că nimic nu-i făcea mai mare plăcere decât o carte proaspăt apărută în librării pe care să şi-o pună imediat în propria bibliotecă.
Imediat după Revoluţie, când presa independentă abia se năştea, Tiberiu Pătru a fost între pionierii care puneau umărul ca libertatea de expresie să iasă de sub jugul cenzurii comuniste. Atunci, împreună cu Mirel Curea, Radu Tora, Loredana Chimoiu, Ştefan Augustin Doman, „Cartel”-ul nostru se lupta cu cei care confiscaseră idealurile revoluţionarilor, fiind, într-o istorie a presei, o publicaţie fanion pentru presa liberă. De atunci, mulţi dintre jurnaliştii de azi din presa craioveană îi datorează lui Tiberiu Pătru faptul că le-a pus condeiul în mână.
Sâmbătă, un infarct a pus capăt vieţii lui Tiberiu Pătru, moartea scriind ultima filă din viaţa sa. Odată cu această veste tristă, viaţa prietenilor săi se vede sărăcită nu numai cu un coleg exemplar, ci şi cu un prieten admirabil, pe care marţi îl vom conduce pe ultimul drum, la Cimitirul Ungureni din Craiova.
Drum bun, prietene! Nu te vom uita şi îţi vom păstra în veci amintirea! Dumnezeu să te odihnească!
Ion Spânu