luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Detectivii particulari s-au reunit la Craiova

Detectivi particulari din toată țara s-au reunit, la sfârșitul săptămânii trecute, la Craiova în conferința națională „Industria Investigațiilor Private”. Conferința s-a desfășurat la Muzeul de Artă Craiova, iar la aceasta au fost invitați și reprezentanți ai autorităților locale și județene, ai unor instituții publice, precum și ai Poliției și Jandarmeriei.

Patronatul are 33 de companii afiliate, iar în 2016, conform datelor ANAF, piața detectivilor a fost estimată undeva la 6 milioane de euro. Suntem o piață mică, dar o piață care a crescut constant. Din această piață, Patronatul controlează 75%. Produsul muncii noastre este ceva abstract, vindem intelligence, vindem informație utilizabilă, utilă, lucru care în genere se cheamă intelligence civil. Această activitate nu are nicio legătură și nu interferează cu zona instituțiilor statului. Este un produs de intelligence legal și destinat societății civile. Prin munca noastră ne definim ca o formă de apărare a societății civile”, a declarat Ioan Todea, președintele Patronatului Detectivilor Particulari.

Viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, prezent la eveniment, a afirmat: „Felicit inițiativa Patronatului de a realiza o conferință națională în orașul nostru. (…) Atât dumneavoastră, cât și noi, instituțiile abilitate, trebuie să ne îndreptăm către cetățeni. Cetățenii trebuie să aibă un confort, cetățenii sunt cei care reprezintă societatea civilă și noi pentru dumnealor trebuie să lucrăm”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său, subprefectul de Dolj, Cristian Șovăilă, a spus: „Poate punem bazele unei colaborări în acest domeniu. Noi reprezentăm Guvernul în teritoriu, suntem o interfață între instituțiile statului, denumite deconcentrate, și cetățean, bineînțeles și între mediul de afaceri și instituții. Avem cam aceleași atribuții în mare parte ca și dumneavoastră să ajutăm cetățeanul, să afle mai repede anumite informații și să-și rezolve problemele”.

Comisar-șef de poliție Nicu Vâlvoi, din cadrul IPJ Dolj, a explicat că la nivelul județului au fost atestați prezent 139 de detectivi particulari, iar în prezent numărul acestora este de 134.

Mulți desfășoară, cum s-ar spune, la negru activitatea de detectiv particular și noi am luat măsuri în acest sens”, a afirmat acesta.

Constanin Florea, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj a vorbit despre o congruență a competențelor care „conferă sentimentul datoriei împlinite”.

Sunt convins că întotdeauna există preocupări pentru acele parteneriate pe care vi le doriți să se manifeste în deplinul beneficiu al siguranței naționale a României”, le-a transmis șeful Jandarmeriei Dolj detectivilor particulari, făcând referire la posibile parteneriate între tagma acestora și instituțiile statului.

Politica