Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin pierde bani grei din cauza noului cod fiscal al guvernul Tudose cu privire la diminuarea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Primarul Marius Screciu a declarat că măsura de diminuare a impozitelor este bună pentru cetățean, pentru persoanele fizice, însă pentru primării nu este un câștig ci din contră.
Screciu susține că trebuie găsite soluții de compensare astfel încât bugetele de investiții ale primăriilor să nu aibă de suferit din această cauză: ,,Diminuarea impozitului este o măsură foarte bună pentru populație. Totuși, bugetul local al primăriei Drobeta Turnu Severin este afectat destul de serios în contextul în care, exact suma pe care am avut-o la dispoziție pentru investiții o pierdem prin această scădere. Dacă aceste sume nu se vor compensa, atunci Turnu Severin ar rămâne doar cu banii necesari funcționării, nu am mai avea bani să continuăm investițiile propuse, va trebui să apelăm la împrumuturi, să căutăm alte soluții. Eu cred totuși că, soluții se vor găsi și am convingerea că domnul premier Tudose va găsi o soluție. La adunarea Asociației Municipiilor din România, premierul ne-a asigurat că bugetele locale nu vor avea de suferit”, a declarat Marius Screciu.
Viceprimarul Cîrjan: ,,Bugetul primăriei va scădea cu 6 milioane de euro”
Dacă primarul pesedist Marius Screciu ține oful în el și este mai ponderat în declarațiile publice ca să nu-i supere pe boșii partidului de guvernământ, viceprimarul Severinului Daniel Cîrjan, liberal fiind, critică vehement măsurile fiscale propuse de guvernul Tudose! Și vine cu argumente concrete! Cîrjan susține că, “Revoluţia fiscală” a PSD bagă Severinul în faliment, iar pentru a-și susține declarația, acesta a venit cu exemple concrete, în contextul în care, în prezent, din banii colectaţi din impozitele de pe venit o cotă de 41,75% merge către bugetele locale. Aceşti bani plus taxele şi impozitele locale formează bugetul unei primării. După aplicarea măsurilor cu privire la impozitul pe venit, sumele care ajung la primării din aceste impozite vor scădea cu 20-30 de procente în 2018, faţă de 2017.
,,La nivelul primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin, ca urmare a aplicării acestei așa–zise revoluţii fiscale, bugetul va scădea cu aproximativ 26 de milioane de lei adică circa 6 milioane de euro, în anul 2018 faţă de anul 2017. Având în vedere că bugetul de investiţii al Primăriei pentru anul 2017 a fost de aproximativ 4 milioane de euro iar pentru anul 2018 bugetul va scădea cu 6 milioane de euro, putem spune că acest Guvern PSD-ALDE condamnă severinenii la sărăcie deoarece în anul care urmează nu se vor mai putea iniţia proiecte de dezvoltare a municipiului Drobeta Turnu Severin”, a declarat viceprimarul Daniel Cîrjan.