luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Data inaugurării noului stadion, incertă

Recepţia lucrărilor la stadionul din Craiova nu s-a încheiat, iar Primăria Craiova consideră că data de 29 octombrie, vehiculată pe unele site-uri de socializare şi chiar în mass-media ca dată de inaugurare a arenei, nu este una realistă.

Având în vedere interesul crescut al cetățenilor Craiovei vizavi de evenimentul de inaugurare al Stadionului, Primăria Craiova face următoarele precizări legate de finalizarea lucrărilor și evenimentul de inaugurare al stadionului din Craiova.

Comisia de recepție, convocată de Compania Națională de Investiții și întrunită în data de 23 octombrie 2017, este în plină activitate. Având în vedere complexitatea lucrărilor de recepție, precum și formalitățile de preluare de către Consiliul Local Municipal a investiției pentru Stadion – formalități care presupun semnarea protocolului dintre CNI și Primăria Craiova, preluarea obiectivului de către Primăria Craiova prin adoptarea Hotărârii de Consiliu Local etc., operațiuni care sunt ulterioare semnării recepției, facem cunoscut opiniei publice faptul că data de 29 octombrie 2017 nu este o dată realistă pentru desfășurarea evenimentului de inaugurare sau pentru desfășurarea de competiții sportive pe Stadionul din Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vom reveni cu noi informații legate de evenimentul de inaugurare a Stadionului din Craiova imediat ce recepția va fi finalizată”, au transmis reprezentanţii Primăriei.

De altfel şi fostul primar al Craiovei, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat că şi-ar dori ca stadionul să poată fi inaugurat pe 29 octombrie, când se împlinesc 50 de ani de la inaugurarea vechiului stadion.

Am auzit multe reproșuri la adresa mea, încă de când am vorbit prima oară despre faptul că orașul Craiova, templul fotbalului românesc, cu suporteri în toată România, are nevoie de un nou stadion. Unii spuneau ca e o adevărată nesimțire să demolez fostul stadion, deși era o ruină, alții că orașul are nevoie de un spital, fără să știe că pe mandatul meu de primar s-a construit cel mai mare spital de după revoluție, din România, care a și fost inaugurat acum o lună, alții că va dura construcția până în 2022 și orașul va fi văduvit de fotbal, alții că e construit prost și o să cadă la prima adiere de vânt fiindcă am pistonat constructorul să îl finalizeze cât mai repede cerând un contract cu termene nerealiste deși oricine știe că dacă puneam termen de 5 ani, s-ar fi terminat în 10 (…) Am auzit multe mizerii, în această perioadă, dar și încurajări sau felicitări de la cei care au înțeles că m-am străduit să las ceva frumos pe unde am trecut, însă cred că inaugurarea unuia dintre cele mai frumoase stadioane din Europa trebuie să fie un prilej de bucurie(…) Sper, din toată inima, ca inaugurarea să poată avea loc în 29 Octombrie. De ce atunci? Pentru că se împlinesc fix 50 de ani de când a fost inaugurat vechiul Central. Și întrucât cred că orice craiovean de bună credință își dorește ca acest lucru să fie cât mai repede… ”, a scris pe Facebook, fostul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, în prezent ministru al Muncii.

Deşi nu cunoaşte data inaugurării, municipalitatea pregăteşte un show memorabil pentru a marca evenimentul şi a pus la bătaie circa 250.000 euro (1.106.118 lei, fără TVA), bani prevăzuţi în proiectul de buget al Serviciului Imagine din cadrul Primăriei Craiova votat la începutul anului.

Evenimentul ar urma să cuprindă, între altele, un moment artistic aparte, în sensul că zeci de artiști figuranți vor desena, din propriile trupuri, un spectacol ce va prezenta momente importante ale istoriei clubului de fotbal din oraș, istoria stadionului, precum și cea a Craiovei.

Show-ul este conceput drept unul spectaculos de proiecţii video şi videomapping, atât pe exteriorul, cât şi în interiorul stadionului, spectacol de lumini şi lasere, pe o tematică bine stabilită, unitară ca imagine, cu un conţinut grafic special creionat pentru acest eveniment şi cu toate serviciile aferente incluse”, au arătat reprezentanții Primăriei Craiova.

Pe de altă parte, în cadrul evenimentului de inaugurare a noii arene, marile glorii ale Universității Craiova vor fi răsplătite cu trofee.

Stadionul care a purtat numele legendarului Ion Oblemenco a fost construit pentru a înlocui vechiul stadion Tineretului, fiind inaugurat pe 29 octombrie 1967.

A primit numele „Ion Oblemenco“, în 1996, odată cu decesul „Tunarului”, în semn de omagiu pentru simbolul Craiovei fotbalistice. Administrația Vasilescu a decis să construiască o nouă arenă aici, iar în decembrie 2014 stadionul a fost închis și demolat la începutului lui 2015.

Proiectul noului complex sportiv a fost aprobat prin HG nr. 900/2014, contractul de execuţie a fost semnat în mai 2015, iar în septembrie 2015 au demarat lucrările propriu-zise. Valoarea totală a contractului este de 216.068.596,92 lei cu TVA.

Noul Complex Sportiv „Ion Oblemenco” din Craiova (finanțat de MDRAPFE, prin Compania Națională de Investiții) a fost conceput pentru a putea găzdui meciuri din cadrul UEFA Euro 2020 Tournament, FIFA WORLD CUP, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF – Liga I. Stadionul va putea fi folosit, de asemenea, pentru alte tipuri de sporturi, precum: rugby (Rugby Union și Rugby League, rugby în 7), oină, hochei pe iarbă, mini-hochei sau fotbal american. De asemenea, în incinta complexului sportiv, se vor putea organiza și concerte, târguri, expoziții, evenimente culturale și sociale.

Politica