luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Gorj. Rectificare bugetară: peste 300.000 de lei pentru centrele de permanenţă şi stomatologiile din judeţ

La ultima rectificare bugetară, pe linie medicală, centrele de permanenţă şi cabinetele stomatologice din judeţul Gorj au primit suma de 310.000 de lei. Lunar, potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, centrele de permanenţă din judeţ primesc aproximativ trei miliarde de lei vechi. Pentru cabinetele de stomatologie, suma anuală este de aproape opt miliarde de lei vechi.

La ora actuală, în judeţul Gorj funcţionează nu mai puţin de 20 de centre de permanenţă, numărul persoanelor car apelează la astfel de servicii fiind de ordinul miilor. La ultima rectificarea bugetară din acest an, centrelor de permanenţă li s-a alocat suma de 263.000 de lei. Cele 20 de centre de permanenţă funcţionale din Gorj sunt în localităţile Samarineşti, Cătunele, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Turburea, Prigoria, Târgu-Jiu – trei centre, Tismana, Crasna, Tetila, Bîlteni, Târgu-Cărbuneşti, Ţicleni, Câlnic, Scoarţa, Căpreni şi Băleşti. Prin aceste unităţi medicale se asigură asistenţa medicală, în timpul săptămânii, între orele 15.00 şi 8.00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08.00-08.00 a doua zi.

40 de medici stomatologi în relaţie cu CJAS Gorj

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce priveşte situaţia cabinetelor de stomatologie, Gorjul are, în prezent, 40 de stomatologi în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Potrivit reprezentanţilor CJAS, pentru acest sector, bugetul pe 2017 se ridică la 7 miliarde 800 milioane de lei vechi. La ultima rectificare bugetară s-au alocat 47.000 de lei pentru stomatologii aflaţi în relaţie cu CJAS Gorj. De preciyat că pentru stomatologie, începând din acest an s-a introdus decontarea 100% a tarifelor aferente serviciilor acordate elevilor, ucenicilor şi studenţilor, cu vârsta între 18 şi 26 de ani (inclusiv absolvenţii de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni), care nu realizează venituri din muncă (procent anterior de decontare: 60%).

Politica