Craiovenii care au venit, vineri seara, în centrul orașului au avut parte de o lecție gratuită de dans pe ritmuri latino.
Piața „Frații Buzești” s-a transformat în ring de dans, iar cine a dorit a învățat pașii de bază ai dansurilor salsa şi bachata de la instructori coregrafi. Totodată, craiovenii au fost antrenați la dansuri de grup.
Evenimentul a fost o primă ediție a proiectului „Da, da, dans !” derulat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, împreună cu Primăria Craiova și Salsa Dynamyk Dance Club.
„Ne-am gândit să oferim publicului craiovean un moment interactiv. Salsa Dynamyk este aici să ne învețe câțiva pași de dans și credem că prin asta oamenii se vor încălzi, pentru că este o seară destul de răcoroasă. Vă invităm, într-un număr cât mai mare, și la următorul eveniment pe care o să-l facem luna viitoare. Ne dorim foarte mult să promovăm turismul cultural. Ne-am gândit că vin foarte mulți oameni din exterior și vreau să vadă că la noi în oraș oamenii se mișcă, se distrează și este un loc unde ne putem întâlni să ne petrecem timpul liber. Mă bucur să văd că oamenii înțeleg că aceste momente le sunt lor dedicate, iar ușor, ușor, mișcarea în aer liber trebuie să prindă foartă multă forță”, a declarat Remus Vlăsceanu, managerul Casei de Cultură „Traian Demetrescu” Craiova.
Și pentru a-i încuraja pe craioveni să vină în număr cât mai mare la următorul eveniment, Vali Preotu, managerul Salsa Dynamyk, a explicat că nu este vorba despre dansuri care să necesite o foarte mare pregătire.
„Vrem să le arătăm oamenilor că se pot distra fără mare efort. Noi dansăm de plăcere. Sunt dansuri care nu necesită pregătire fizică deosebită, sau sportivă. Absolut oricine le poate face. Pare greu de crezut, dar eu, de exemplu, câteva zeci de ani nu am dansat absolut deloc și acum pentru necunoscători sunt foarte bun, iar pentru cunoscători sunt ok. Casa de Cultură Traian Demetrescu ne-a ajutat foarte mult și mulțumim pe această cale”, a spus Vali Preotu.
Proiectul „Da, da, dans !” este o manifestație interactivă, evenimentul cuprinzând, „pe lângă lecţia deschisă destinată publicului larg şi reprezentaţii profesioniste de salsa şi bachata susţinute de instructorii coregrafi, realizarea unei rueda de casino (un tip particular de salsa, în care participanţii dansează în cerc, executând mişcările care le sunt strigate de pe margine de un coordonator) cu participarea directă a publicului”.