Tragedie în familia unui polițist din Turceni! Agentul de poliție Marinel Nicolae Staicu a decedat, duminică seara, la unitatea spitalicească din localitate. Polițistul de 27 de ani avea probleme cardiace, fiind dus la spital după ce i s-a făcut rău acasă. Marinel Staicu a fost trimis în judecată într-un dosar privind furtul de cărbune, supranumit „Mafia Cărbunelui”. În acest dosar Staicu a fost găsit nevinovat şi achitat. Tânărul era căsătorit de puțin timp și aștepta un copil.
Din primele informații primite de la cadrele medicale, se pare că decesul ar fi avut drept cauză o afecțiune cardiacă gravă care a fost descoperită mult prea târziu. Cei apropiați nu exclud ca tânărul să fi fost și stresat, Staicu fiind trimis în judecată în dosarul „Mafia Cărbunelui”, cauză în care a fost găsit nevinovat şi achitat. Marinel Staicu este al doilea polițist din acest dosar, care și-a pierdut viața. La începutul lunii martie a acestui an, agentul Daniel Ungureanu a murit, la 49 de ani, tot în urma unui infarct. Și Ungureanu activa în cadrul Poliţiei Turceni, situația fiind similară. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, familia polițistului Marinel Staicu va beneficia de un ajutor de deces și la fel ca de fiecare dată, oamenii legii vor strânge bani în acest sens.
Ce presupune dosarul „Mafia Cărbunelui”
Referitor la dosarul privind furtul de cărbune, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că, în perioada 2014 – septembrie 2015, inculpaţii, agenţi de poliţie care patrulau pe ruta Motru – Rovinari – Turceni – Ţânţăreni, judeţul Gorj, au protejat persoane care transportau şi comercializau cărbune sustras de pe benzile de transport aparţinând Complexului Energetic Oltenia, fără a avea documente de provenienţă şi pe care îl valorificau ulterior către beneficiari din judeţul Gorj şi din judeţele limitrofe. Anchetatorii au stabilit că sustragerile de cărbune se derulau în special pe traseul benzilor transportoare către Termocentrala Rovinari, în zonele în care circuitul de benzi este amenajat de-a lungul gospodăriilor unor cetățeni ai localităţilor Roşia Jiu şi Rogojelu. Lignitul era descărcat în grădinile proprii, pentru ca ulterior să fie încărcat în mijloacele de transport (autoutilitare sau camioane) aparținând proprietarilor gospodăriilor sau altor persoane fizice ce deţineau astfel de mijloace de transport cu capacitatea cuprinsă între 3,5 și 16 tone.