marți, noiembrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Cel mai modern depozit de kerosen, inaugurat la Craiova

Cel de-al doilea parc industrial al Consiliului Judeţean Dolj, SC High-Tech Industry Park Craiova SA ce are ca acționar majoritar CJ Dolj (99,90%), începe să prindă viață. Dacă la începtul acestui an, nu se întâmpla mai nimic în această zonă, la ora actuală lucrările de amenajare a terenului sunt în plină desfășurare. Mai mult, joi, a fost inaugurată și prima firmă care funcționează în cadrul SC High-Tech Industry Park Craiova SA. Este vorba despre Eurogenetic, societate care livrează kerosen Aeroportului Craiova.

22139932_1662395833812449_1069142056_oReprezentanții Consiliului Județean Dolj au vizitat, joi, zona High-Tech Industry Park Craiova, declarându-se mulțumiți de faptul că și acest parc face progrese din punct de vedere al organizării.

High-Tech este un obiectiv de 24 de hectare și alte șase pe care urmează să le primească. În acest parc, Consiliul Județean Dolj încearcă să creeze locuri de muncă. Avem o experiență la celălalt parc, unde am creat aproximativ o mie de locuri de muncă. Înainte de a chema investitori a trebuit să ne ocupăm de treburi gospodărești, să le facem drumuri, să le asigurăm utilități. Este important pentru noi să vină investitori în zonă pentru că acest lucru înseamnă locuri de muncă. Noi urmărim atent ceea ce se petrece aici și observăm că lucrurile merg într-o direcție foarte bună ”, a precizat Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un total de 2.300 de locuri de muncă

Dan Dașoveanu, directorul societății High-Tech Industry Park Craiova SA, a spus că la ora actuală au fost încheiate nu mai puțin de 12 contracte cu diferite firme, acestea urmând să creeze, momentan, peste 850 de locuri de muncă.

În acest moment avem 12 rezidenți. Aceștia au încheiat 13 contracte, unul dintre rezidenți având încheiate două contracte. Avem trei producători de confecții, unul obținând deja autorizația de construcții, vom mai avea o firmă ce se ocupă cu peturi ecologice, alta cu producția de marochinărie, două tipografii și producători de amabalaje, atât de hârtie, cât și de aluminiu. Prin contract vor crea nu mai puțin de 862 de locuri de muncă, acest lucru întâmplându-se până la începutul anului 2019. Investițiile celor 12 firme vor fi de 8,8 milioane de euro, până la finele lui 2019. Investițiile Consiliului Județean Dolj, atât în infrastructura externă de rețele cât și în infrastructura internă vor atinge cinci milioane de euro până la sfârșitul anului 2019. În total, în această zonă se vor crea nu mai puțin de 2.300 de locuri de muncă în diferite domenii de activitate”, a menționat Dașoveanu.

Incubator de afaceri

În cadrul High-Tech Industry Park Craiova va funcționa și un incubator de afaceri, proiect realizat cu fonduri nerambursabile.

Este vorba despre un proiect cu finanțare europeană ce are ca obiect înființarea unui incubator de afaceri. Am mai avut un asemenea proiect, în celălalt parc și acolo a fost un succes și sunt convins că și aici vor fi câteva milioane de euro atrase pentru dezvoltarea micilor afaceri”, a completat vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Depozit de kerosen

Firma Eurogenetic funcționează deja în cadrul acestui parc, fiind inaugurată joi în prezența autorităților județene. „Prin intermediul acestui obiectiv inaugurat azi, Aeroportul din Craiova nu mai are o problemă cu alimentarea cu kerosen a aeronavelor, a celor din prezent și cu siguranță a celor care vor mai veni pe acest aeroport. Salutăm această investiție și îi felicităm pe acești oameni cărora le urăm mult succes”, a spus Prioteasa.

Această stație este cea mai modernă din România”

Potrivit directorului Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, acest depozit deservește doar aeroportul craiovean. „Această investiție deservește doar Aeroportul Internațional Craiova. Este o investiție privată de peste 1,5 milioane de euro, care are capacitatea de a alimenta peste 600 de tone de kerosen pe săptămână. Deocamdată noi suntem undeva la 200 de tone pe săptămână dar sperăm să mai creștem. Eu apreciez faptul că Autoritatea Aeronautică Civilă Română a spus că această stație este cea mai modernă din România. Le mulțumesc și îmi cer scuze pentru perioada când alimentam două tone pe lună”, a precizat Dumitru.

Investiție care să corespundă standardelor actuale”

Proprietarii companiei Eurogenetic, Cosmin Crețan și Gheorghe Crețan, se declară, la rândul lor, mulțumiți de modul în care colaborează cu autoritățile județene și cu Aeroportul din Bănie. „Mulțumim autorităților pentru tenacitate, îndrazneală și credința că vor face din Aeroportul Craiova poarta principală de intrare și ieșire în Oltenia. Din punctul nostru de vedere am încercat să realizăm o investiție care să corespundă standardelor actuale. Conform Autorității Aeronautice Civile suntem cel mai modern depozit de carburanți de aviație din România. Suntem pregătiți pentru cinci sau șase ani, așteptând creșterea de trafic de pasageri până cel puțin două milioane de persoane”, a conchis Cosmin Crețan.

Politica